4 d’abril de 2020 4/4/20

La sanitat valenciana treballa amb totes les comunitats autònomes per a fer front al coronavirus

La sanitat valenciana treballa amb totes les comunitats autònomes per a fer front al coronavirus - (foto 1)
  • La Comunitat Valenciana compta amb una Xarxa de Vigilància formada per experts que roman activa les 24 hores

MÉS FOTOS
La sanitat valenciana treballa amb totes les comunitats autònomes per a fer front al coronavirus - (foto 2)

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assistit juntament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la reunió extraordinària convocada pel Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors de la Unió Europea (UE), que se celebra a Brussel·les.

La consellera ha participat en aquesta reunió en la qual s'ha compartit tota la informació sobre l'evolució actual del coronavirus i s'ha realitzat una avaluació de les mesures que s'estan prenent, ja que durant aquest primer semestre Ana Barceló es fa càrrec de la coordinació de Sanitat en el Consell de la UE en representació de totes les Comunitats Autònomes.

Després de la reunió, Ana Barceló ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat i ha assenyalat que "el Ministeri de Sanitat està duent a terme una excel·lent labor de coordinació entre les diferents autonomies per a fer front al coronavirus, un aspecte molt important perquè davant problemes de salut pública com aquest és necessari que tots estiguem perfectament coordinats".

Ana Barceló ha reiterat que "podem estar tranquils perquè comptem amb bon Sistema Nacional de Salut, totalment preparat per a fer front al coronarivirus, i amb els millors experts i professionals. A més, s'estan aplicant totes les mesures de precaució que ha establit l'Organització Mundial de la Salut".

Sistema de Vigilància de la Comunitat Valenciana

D'altra banda, la Comunitat Valenciana disposa d'una Xarxa de Vigilància en la qual treballen de manera transversal professionals d'epidemiologia, preventivistes dels hospitals, microbiòlegs i infectòlegs. D'aquesta manera, davant qualsevol sospita d'existència d'una malaltia infecciosa, com en aquest cas el coronavirus, s'activa un protocol en el qual intervenen nombrosos professionals que treballen en xarxa de manera coordinada.

Actualment, els professionals d'epidemiologia de Salut Pública mantenen contacte directe i constant amb el Ministeri de Sanitat per a actualitzar totes les mesures que s'estableixen a nivell nacional sobre el coronavirus. Posteriorment, aquesta informació es trasllada de manera instantània i coordinada a tots els equips i professionals de cada departament de salut.

Per això, la consellera de Sanitat ha manifestat que "la Xarxa de Vigilància de la Comunitat Valenciana compta amb una àmplia experiència de més de 15 anys i davant una mínima sospita de malaltia infecciosa s'activa tot un protocol en el qual s'impliquen nombrosos professionals, que estan disponibles les 24 hores del dia per a respondre davant qualsevol situació".

Actualment, en la Comunitat Valenciana hi ha designats per part de la Comissió de la Xarxa de Vigilància Microbiològica de la Comunitat Valenciana (RedMIVA), tres laboratoris per a l'anàlisi de mostres: els laboratoris de l'hospital La Fe, General de València i l'Hospital General d'Alacant. No obstant això, tots els hospitals de la Comunitat estan capacitats per a recollir mostres que seran analitzades en aqueixos laboratoris designats.

Per això, "hem de tindre confiança en els nostres professionals i no generar alarmes perquè ja s'ha vist que davant la mínima sospita d'un cas de coronavirus s'han activat totes les mesures necessàries". A més, el risc d'introducció del coronavirus, covid-19, en la Comunitat Valenciana es considera molt baix, i el protocol disponible és adequat per a afrontar la situació.

Taxa de mortalitat

Les informacions referents al coronavirus augmenta minut a minut, però cal recordar que aquest tipus de virus té un índex de mortalitat molt baix i les autoritats sanitàries espanyoles estan preparades per a fer front a les seues conseqüències.

Segons els últims estudis publicats per al Control i la Prevenció de Malaltia (CCDC) la taxa de mortalitat general del coronavirus és d'un 2,3% sent les persones majors de 80 anys les que tenen més risc de ser contagiades amb un índex de mortaldat del 14,8%

Amb tot això, reiterem el missatge difós pel Ministeri de Sanitat en el qual anomenen a la calma i a la no difusió de faules sobre el coronavirus.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar