27 de novembre de 2020 27/11/20

Sanitat denuncia ser “víctima” dels bots que viralitzen el seu compte en Facebook

Sanitat denuncia ser “víctima” dels bots que viralitzen el seu compte en Facebook - (foto 1)
  • El Ministeri ha emés un comunicat a última hora d'aquest dilluns davant la polèmica sorgida

En les últimes hores el Ministeri de Sanitat està sent notícia i no precisament per la seua estratègia en la lluita contra el coronavirus. Un vídeo que s'ha fet viral des d'aquest cap de setmana mostra com milers de bots estarien viralitzant certes publicacions del compte de Facebook del Ministeri de Sanitat.

Elperiodic.com ha comprovat que, efectivament, hi ha certes publicacions amb ‘likes’ sospitosos de comptes sense publicacions ni amics que podrien ser falses. Els bots són programes informàtics per a fer tasques repetitives i que en xarxes socials s'empren per a generar interacció o simular més seguiment de certs comptes.

Davant la polèmica, Sanitat s'ha vist obligada a emetre un comunicat a última hora d'aquest dilluns en el qual denuncia ser “víctima” d'una activitat fraudulenta en el seu compte de Facebook. En aquest text, el Ministeri explica que ha detectat que, “diversos comptes aparentment falses generen interaccions massives en publicacions concretes del compte oficial de Facebook”.

“Es tracta de comptes que, en el moment dels fets, no comptaven amb seguidors, no tenien publicacions i havien sigut creades en la mateixa data”, detalla aquest comunicat en el qual s'insisteix que, des d'aqueix mateix divendres, “el Ministeri va posar en coneixement de Facebook l'existència d'una activitat anòmala en el seu compte oficial”.

Facebook ha manifestat al Ministeri que està investigant l'ocorregut: “Des de l'inici de la crisi, un equip de comunicació del Ministeri de Sanitat realitza una intensa labor de divulgació de continguts de caràcter informatiu basada en vídeos i infografies de servei públic i de caràcter professional”, ha aclarit Sanitat.

Pujar