28 de novembre de 2020 28/11/20

Sánchez prorrogarà l'estat d'alarma però se deixarà eixir als xiquets des del 27 d'abril

Sánchez prorrogarà l'estat d'alarma però se deixarà eixir als xiquets des del 27 d'abril - (foto 1)
  • Pedro Sánchez demanarà que es prorrogue l'estat d'alarma fins al 9 de maig i aclareix que la desescalada podria fer-se per territoris i no de manera homogènia

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que demanarà que es prorrogue l'estat d'alarma fins al 9 de maig, és a dir, 15 dies més. En una compareixença en La Moncloa per a actualitzar l'evolució de la pandèmia a Espanya, Sánchez ha anunciat també que des del 27 d'abril es permetran eixides limitades per als xiquets.

El president del Govern ha insistit que s'han fet importants passos en les últimes setmanes: “Hem aconseguit contindre la propagació del virus”, no obstant això, cal continuar actuant amb cautela ja que “els assoliments encara són febles”.

En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que “la desescalada” vindrà una vegada hagen baixat més les infeccions, s'hagen estés els test i s'hagen establit mesures preventives en llocs de treball i centres educatius.

En aquesta roda de premsa també s'ha explicat que la desescalada no té per què ser homogènia en tot l'Estat, “ni per Comunitats Autònomes ni per províncies”. En aquest sentit, Sánchez ha detallat que “hi haurà diferents respostes depenent de les característiques de cada territori”.

Sobre la decisió d'alleujar el confinament del xiquets a partir del 27 d'abril, Sánchez ha dit que aqueixa decisió l'ha presa “després de consultar amb especialistes en psicologia infantil i pediatria”.

Sánchez ha detallat que a partir d'aqueix dia, es començarà “a donar-los l'oportunitat d'eixir de les seues cases i gaudir d'una estona al dia de l'aire lliure”. Però, insisteix Sánchez “haurem de consultar-ho amb els presidents autonòmics i sota el criteri dels experts”.

Pujar