27 de novembre de 2020 27/11/20

S'ajornen les proves d'accés a la universitat pel coronavirus

S'ajornen les proves d'accés a la universitat pel coronavirus - (foto 1)

  El Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP) i el Ministeri d'Universitats, juntament amb representants dels rectors, han analitzat hui amb les Comunitats Autònomes les conseqüències de la suspensió de classes presencials a causa del coronavirus Covid-19 per a assegurar que cap alumne o alumna perdrà el curs per aquesta situació.

  El secretari d'estat d'Educació i Formació Professional, Alejandro Tiana, i el Secretari General d'Universitats, José Manuel Pingarrón, han presidit aquesta sessió de treball, en la qual el principal objectiu ha sigut remenar els diversos escenaris derivats de l'estat d'alarma declarat el passat 15 de març de 2020.

  Des del ministeri d'Educació i Formació Professional i des del d'Universitats s'ha garantit que no hi haurà conseqüències negatives per a l'alumnat pel decret vigent. “Ens hem reunit hui per a assegurar que cap estudiant perdrà el curs degut a les circumstàncies actuals i també per a garantir que l'accés a la Universitat es produirà en termes d'equitat i justícia per a tots”, segons han declarat des dels ministeris.

  En relació amb les proves d'Avaluació per a l'Accés a la Universitat (EVAU), els dos ministeris i els representants de les Comunitats Autònomes han manifestat la seua voluntat de treballar de manera coordinada en benefici de tot l'alumnat. En aqueix sentit, s'ha determinat que es realitzarà la prova d'Avaluació per a l'Accés a la Universitat (EVAU), així com un ajornament d'aquesta, per a això es treballa en coordinació amb tots els agents implicats, des dels dos ministeris. L'adaptació del calendari de matrícula universitària s'adaptarà al d'aquesta prova.

  Quant a les pràctiques en el centre de treball i l'FP dual, el MEFP, d'acord amb les CCAA, ha proposat la flexibilització de les pràctiques necessàries per a superar el curs. En relació a les proves d'accés a la Formació Professional de grau mitjà o superior per als qui no compten amb els requisits acadèmics d'accés a aquests ensenyaments, s'adaptarà el calendari de les proves i matrícula i es mantindrà una reserva de places perquè cap estudiant es quede sense possibilitats d'accés. Aquestes iniciatives es concretaran en una reunió de la Comissió de Formació Professional que se celebrarà la setmana vinent.

  En la reunió de la Comissió General de la Conferència d'Educació, celebrada hui per via telemàtica, han participat també secretària general de Formació Professional, Clara Sanz; la directora general d'Avaluació i Cooperació Territorial, Consuelo Vélaz de Medrano, i representants de les Comunitats Autònomes i de la Conferència de Rectors (CRUE).

  A més d'aquestes mesures, el MEFP ha posat a la disposició de les Comunitats Autònomes i de la comunitat educativa en el seu conjunt tots els recursos digitals disponibles i està treballant en altres iniciatives que permeten reduir la bretxa digital entre els alumnes amb menys recursos.

  Pujar