30 de setembre de 2020 30/9/20

La VIII Milla Urbana de Sagunt marca el cap de setmana

La VIII Milla Urbana de Sagunt marca el cap de setmana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La VIII Milla Urbana de Sagunt marca el cap de setmana - (foto 2)
  La VIII Milla Urbana de Sagunt marca el cap de setmana - (foto 3)

  El cap de setmana passat va estar marcat per la celebració de la VIII Milla Urbana de Sagunt. El dissabte 4 de novembre va tindre lloc al centre comercial l'Epicentre la presentació de la carrera, i el diumenge, 5 de novembre, es va realitzar la carrera en qüestió. El projecte és el fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Sagunt i el centre comercial l'Epicentre, que han treballat i coordinat esforços per a portar de tornada la Milla Urbana després de deu anys sense realitzar-se.

  L'esdeveniment principal, la Milla Urbana de Sagunt es va realitzar diumenge passat al matí. L'activitat començava a les 10 hores, donant l'eixida als corredors junior i, a partir de llavors, cada 10 minuts iniciava la carrera una categoria: cadets, infantils, alevins, benjamins, prebenjamins i veterans, tots en categoria masculina i femenina, així com una categoria per a corredors amb diversitat funcional.

  A les 12.30 h s'iniciava la carrera d'elit masculina i, amb ella, el Campionat Autonòmic Absolut. Uns minuts més tard va ser el torn de les esportistes d'elit femenina, que també van disputar el Campionat. L'èxit de l'esdeveniment es va deure no solament a la celebració del Campionat Autonòmic, sinó a la inclusió en la carrera de tot aquell que volguera participar i estiguera inscrit. A més, al campionat podia optar qualsevol atleta que estiguera federat.

  En la modalitat masculina, el primer lloc el va aconseguir Víctor Ruíz; la segona posició va ser per a l'atleta local Abderrahman El Khayami; i la tercera, per a Jaouad Tougane, tots ells esportistes del Club d'Atletisme Platges de Castelló. En la modalitat femenina, la primera posició va ser per a Esther Guerrero, de l'equip New Balanç; la segona per a l'atleta d'Uganda Cavaline Nahimana; i en la tercera posició, l'atleta local Laura Méndez, també del Club d'Atletisme Platges de Castelló.

  Després d'un esdeveniment de tal magnitud per a Sagunt, les expectatives de continuïtat de la Milla Urbana són altes, i s'espera que en les futures edicions s'augmente el nombre de participants i de públic, així com major implicació al costat dels clubs esportius locals.

  Cal assenyalar que la presentació de la carrera, celebrada el passat 4 de novembre va estar marcada per dues parts importants: la primera part consistia en la presentació de l'esdeveniment, on es va explicar en què consistiria la carrera i com s'ha dut a terme tot el treball de coordinació. La Milla va ser presentada pel regidor d'Esports Miguel Chover; la regidora d'Igualtat, María Giménez; el tècnic d'Esports, Manolo Ripollés; la directora de l'Epicentre, Elena Ribelles; el president de la Federació d'Atletisme, Vicente Añó; i el president del Club Atletismo Español Morvedre, Rafa Benito. També van assistir els esportistes d'elit participants: Laura Méndez, Víctor Ruíz, Abderrahman El Khayami, Esther Guerrero i Cavaline Nahimana.

  A més a més, es va parlar de la iniciativa de l'organització per la visibilització de la dona, traduint esta iniciativa a aspectes de la carrera com la igualtat en els premis. La segona part va consistir, amb motiu de la lluita per la igualtat, en la presentació del curt documental Mujeres Deportistas: una historia en común, dirigit per Paqui Méndez qui, junt als organitzadors de la milla, es va sumar a la taula de presentació alguns protagonistes del curt com Teresa Ferri, Águeda García o Ana Victoria González. Després de la projecció, i amb motiu d'esta, es va obrir una taula redona.

  Pujar