elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El vacunòdrom de Sagunt torna a ser cafeteria al acabar la vacunació massiva

El vacunòdrom de Sagunt torna a ser cafeteria al acabar la vacunació massiva
  • Amb el 75% de la seua població immunitzada, la localitat s'aproxima a la nova normalitat

MÉS FOTOS
El vacunòdrom de Sagunt torna a ser cafeteria al acabar la vacunació massiva - (foto 2)

La Comunitat Valenciana comença a veure part de l'esperada nova normalitat amb les noves mesures anunciades pel Consell de la Generalitat recentment, que previsiblement es continuaran suavitzant en les pròximes setmanes. Això es deu al fet que s'han aconseguit a la fi unes xifres òptimes de vacunació de la població que han permés uns alts índexs d'immunitat enfront de la COVID-19 entre la ciutadania. És per això que centres d'administració massiva de vacunes com el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt deixaran de ser necessaris i tornaran a tindre el seu ús habitual, com abans de la pandèmia.

«Tanquem aquest centre de vacunació que ha prestat un servei essencial durant tot aquest temps», ha anunciat esperançat l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, qui ha volgut especialment «donar les gràcies de tot cor al personal sanitari i no sanitari que ha estat participant perquè aquesta operació fora un èxit».

Segons ha manifestat el primer edil, el tancament del centre de vacunació massiva del Port de Sagunt, pel qual han passat milers de persones de totes les localitats de la comarca del Camp de Morvedre, «d'alguna forma, també indica que acabem una etapa; una etapa de vacunació massiva que ens porta a una relativa nova normalitat i que hem de veure com va evolucionant però, per descomptat, és un èxit col·lectiu del qual podem estar orgullosos i orgulloses».

La Comunitat Valenciana ha aconseguit un índex del 80 % de la seua població vacunada amb almenys una dosi i un 77,7 % amb la pauta completa administrada. Això es traduix en 4.044.334 persones que han rebut almenys un vial del sèrum, de les quals a 3.929.907 de les quals se'ls han inoculat les dos dosis que componen l'antídot, a data del dilluns, 27 de setembre. D'altra banda, ja s'està administrant una injecció de reforç a la població més vulnerable. Atés que la major part de les persones que podien rebre la vacuna ja l'han rebuda o han tingut almenys l'oportunitat d'això, i en no produir-se el volum de gent que es reunia en les citacions per a inoculacions massives, els grans centres de recepció deixen a la fi de ser necessaris.

Moreno ha avançat que ara l'Ajuntament de Sagunt realitzarà els tràmits corresponents per a retornar la cafeteria del Centre Cívic Antic Sanatori el seu ús habitual. «Considerem interessant realitzar una reflexió sobre el paper tan important que ha jugat aquest centre de vacunació i, sobretot, les persones que l'han fet possible», ha matisat una vegada més l'alcalde.

D'altra banda, el Departament de Salut de Sagunt ha remés una carta a l'atenció de l'Ajuntament, signada pel gerent, José Luis Chover, i la directora d'Atenció Primària, Susana Martínez, en la qual els responsables de l'àrea agraïxen al Consistori la seua col·laboració durant la pandèmia.

«Desitgem expressar-li nostre més sincer agraïment per la col·laboració prestada pel seu ajuntament», expressa la missiva. «La seua implicació ha sigut clau per a l'organització i desenvolupament del projecte de vacunació més ambiciós ocorregut al nostre país, fent possible garantir la immunització de més del 80% de la població susceptible de rebre la vacuna», continua.

«Els locals cedits com a espais de vacunació han facilitat el treball a tot el nostre personal que ha participat, i sobretot, ha permés l'accessibilitat dels veïns a aquesta», expliquen els responsables de l'àrea de Salut de Sagunt. «El comportament que han tingut en tot moment és digne d'esmentar, així com el seu suport tant material com moral que ens han prestat les institucions públiques i els seus treballadors, i també la seua disposició i voluntat a fer costat a tots els que estem involucrats en aquest gran repte», prosseguix la carta abans de concloure reiterant una vegada més la gratitud per «l’ajuda i contribució» prestades per l'Ajuntament de Sagunt en les labors de vacunació massiva en el municipi.

Pujar