elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Unitat de Mediació Policial de Sagunt es convertix en referent per a la Policia Municipal d’Azpeitia

La Unitat de Mediació Policial de Sagunt es convertix en referent per a la Policia Municipal d’Azpeitia
  • Agents de la localitat Guipuscoana visiten la central de la Policia Local de Sagunt per a conèixer la gestió i funcionalitat de la UMEPOL

MÉS FOTOS
La Unitat de Mediació Policial de Sagunt es convertix en referent per a la Policia Municipal d’Azpeitia - (foto 2)

La Unitat de Mediació Policial de Sagunt (UMEPOL) s'ha convertit en referent per a la Policia Municipal d’Azpeitia. És per això que agents de la localitat Guipuscoana han visitat, esta setmana, la central de la Policia Local de Sagunt, per a conèixer la gestió i funcionalitat de la Unitat de Mediació del municipi. El motiu de la visita ha sigut rebre informació i formació, després de la creació de la unitat de mediació policial a la ciutat guipuscoana.

L'objectiu de la Unitat Policial de Mediació és ajudar les persones a resoldre de la millor manera possible i ràpida les situacions de conflicte que poden sorgir en la vida diària, amb la finalitat d'evitar que estes acaben en processos penals o administratius llargs i/o penosos, que acaben trencant relacions.

D'esta manera, tracta de resoldre conflictes utilitzant la mediació entre veïns. En este sentit, qualsevol conflicte sorgit de la convivència ciutadana potser susceptible d'atendre's mitjançant este servei, sempre que existisca voluntarietat per totes les parts i predisposició a parlar, a fi de donar una solució consensuada al problema plantejat.

El Comissari Principal Cap de la Policia Local de Sagunt, Rafael De Manuel, ha destacat que «una vegada sol·licitada la intervenció de la unitat per part dels interessats, la UMEPOL és l'encarregada d'identificar adequadament el problema i buscar la millor solució que beneficie a totes dues parts, que disminuïsca el risc i genere una cultura de seguretat ciutadana, al mateix temps que millore la convivència i la qualitat de vida de les persones. Des d'este servei policial s'anima a les persones que creguen que poden fer ús de la mateixa a sol·licitar la seua intervenció». Així mateix, «la unitat UMEPOL funciona a la ciutat des de gener de 2018 i, des de llavors, ha mediat en més de 200 casos, amb excel·lents resultats, al mateix temps que ha tingut una gran acceptació per part de la població», ha afegit.

El servei que presta la Policia Local de Sagunt a través de la Unitat de Mediació no té cap cost per al ciutadà. Este és un servei que es pot sol·licitar mitjançant instància general o document a este efecte, i que s'ha de presentar en el Registre General de l'Ajuntament de Sagunt, exposant de manera breu el conflicte pel qual sol·licita i aportant les dades de filiació i telèfon necessaris per a poder comunicar-se al més prompte possible amb la part demandant.

Les persones que desitgen més informació sobre el servei policial prestat poden acudir a la Central de la Policia Local de Sagunt, en l'avinguda Fausto Caruana s/n, en horari de 08.00 a 20.00 hores, o trucar al telèfon 962.655.884.

Pujar