elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Turisme presenta la programació de rutes teatralitzades de diferents escenes històriques

Turisme presenta la programació de rutes teatralitzades de diferents escenes històriques
  • Estes rutes, entre les quals es troba l'Escena Greal, l'Escena Pirates o l'Escena Urban Art són gratuïtes i es desenvolupen en diferents ubicacions del municipi

MÉS FOTOS
Turisme presenta la programació de rutes teatralitzades de diferents escenes històriques - (foto 2)

El departament de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana, presenta un any més una programació de rutes teatralitzades per diferents punts del municipi per a promocionar les arts escèniques i les visites turístiques. A través de tres propostes, Escena Greal, Escena Pirates i Escena Urban Art, es mostra una teatralització de diferents espais amb diferents escenes històriques.

La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha manifestat que a través d'estes rutes «podem donar cabuda a la promoció dels diferents productes turístics que tenim en el municipi, i que la gent que vinga de diferents llocs puga gaudir del nostre patrimoni, de la nostra gastronomia, de la nostra ciutat i la nostra comarca».

En concret, la ruta Escena Greal, se centra en la teatralització del Greal. En estes visites els escenaris seran els diferents espais arquitectònics de la ciutat, basant el fil conductor en la història del Greal, una ruta de Creaturisme a la qual es troba adherida la ciutat de Sagunt. Seran els personatges que apareixeran durant la visita, un pelegrí, un jueu i un dominic, els qui conduïsquen els visitants a través de les diferents cultures que van cohabitar a la ciutat. Durant les visites es projectaran imatges relacionades amb el discurs de la visita. Des d'una imatge de la Ruta del Greal, el Sant Sopar, Sant Calze, Catacumbes del Vaticà, i calvari. Tot això per a posar en rellevància els escenaris triats així com la història narrada a través dels personatges i la guia que fa de narradora. Esta ruta estarà disponible els dies 16 i 30 de juliol, i els dies 6, 13, 20 i 27 d'agost, a les 22.00 hores en totes les seues passades.

Una altra de les teatralitzacions, l'Escena Pirates, es desenvoluparà en el Grau Vell, espai amb activitat comercial des d'època ibera. L'escenari serà el fortí del Grau Vell, recentment restaurat, i en la teatralització intervindran un pirata barbaresc i un treballador de Josep Romeu. Els visitants s'endinsaran en ple segle XVI, amb la necessitat de construcció de la Torre defensiva, introduint així els atacs per part dels pirates als litorals i els seus interessos. Es recorreran els magatzems del segle XVIII i la importància d'estos davant les collites que havien d'exportar-se. Aprofitant els magatzems com a escenari, farà aparició un empleat del moll, de segle XIX, qui ens narrarà de primera mà quines eren les condicions de treball, què s'emmagatzemava en les naus, entre d’altres. Esta escenificació tindrà lloc els dies 14 i 28 de juliol, a més dels dies 4 i 18 d'agost, a les 11.00 hores.

Finalment, l'Escena Urban Art se centra en l'aposta del propi municipi de Sagunt per un museu a l'aire lliure, que pertany a la Ruta d'Art contemporani de Turisme Comunitat Valenciana. El festival Més que Murs, del departament de Juventut, ha deixat la seua empremta als carrers i façanes de la ciutat amb diferents obres d'art que perduren i han donat lloc a esta ruta. Es tracta d'una ruta interpretativa, que es realitzarà tant amb tren com amb patinets elèctrics, com a part d'una forma de vida, que explora l'art en l'escena urbana. S'exploraran estos murals i espais, buscant la reflexió individual de cada persona; el plaer estètic i el sentiment que produixen cadascuna d'estes pintures. A més d'aprendre a interpretar-los; parlar dels seus creadors i creadores; i diferenciar les diferents tècniques i grafitis que existixen.

Per a esta última ruta, que a més compta amb degustació, es podrà reservar amb patinet els dies 8 i 15 de juliol, i 19 d'agost, a les 18.30 hores; o bé amb tren el 29 de juliol i els dies 5 i 12 d'agost a les 18.30 hores.

Totes estes activitats són gratuïtes i es pot reservar la visita a través de l'enllaç www.saguntoturismo.com. Només es podrà reservar una ruta per persona. Per a més informació, es pot visitar l'Oficina de Turisme o telefonar als telèfons 96 265 58 59 o 96 269 04 02.

Pujar