elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El turisme nacional, de proximitat i familiar salva la temporada estival a Sagunt malgrat la covid 19

  • Segons el balanç realitzat pel departament de Turisme, el sector turístic ha registrat en la temporada estival un 92% de turistes nacionals i un 8% d'internacionals

El sector turístic de Sagunt ha sobreviscut en la temporada estival malgrat la crisi produïda per la covid 19, segons el balanç realitzat des del departament de Turisme. El turisme nacional, de proximitat i familiar han sigut claus i determinants per a salvar la temporada, ja que l'arribada de turistes internacionals ha baixat seguint la tendència nacional, tal com indiquen des de la delegació.

Segons les dades, s'observa un increment de l'ocupació hotelera a mesura que ha avançat l'estiu, sent agost el mes de major ocupació, amb un augment del 5% respecte a juliol. També a l'agost ha augmentat la duració de l'estada respecte al mes de juliol, i els allotjaments pròxims a la platja han arribat a estar al complet. En la temporada de 2020 el 92% de l'ocupació ha sigut nacional mentre que el 8% internacional. Així mateix, les reserves d'última hora han sigut les que han caracteritzat este estiu.

Quant a les procedències de les i els turistes han sigut, principalment, nacionals, sobretot de la Comunitat Valenciana (28%), seguida de Madrid (22%), Aragó (10%), Catalunya (6%), Castella i Lleó i el País Basc (tots dos amb un 4%). En les procedències internacionals, França és el país que més turistes aporta. Des del departament de Turisme fan un balanç positiu quant a ocupació hotelera, considerant la situació extraordinària provocada pel coronavirus.

En referència a les visites a les oficines de Turisme cal destacar que enguany l'atenció presencial s'ha vist reduïda a causa de la normativa covid19, i complint amb el protocol de seguretat i distanciament social i el control de l'aforament. No obstant això, gràcies a una important campanya posada en marxa per la delegació de Turisme, en la qual s'ha fomentat l'ús de les xarxes socials i els canals virtuals per a l'obtenció de la informació sol·licitada, s'ha produït un increment d'un 70% en les consultes a través d'estos mitjans.

Durant esta temporada estival, els productes més demandats han sigut les activitats culturals, seguides d'altres demandes habituals de l'oficina com són l'oci, informació local, transport, platges i paratges naturals. Tal com assenyala la regidora de Turisme, Natalia Antonino, cal recordar que l'Ajuntament de Sagunt, durant els últims mesos i en el període estival, «ha posat en marxa diversos plans i campanyes per a reactivar el sector turístic del municipi posant a l'abast de tots els i les turistes que ens han visitat tots els recursos disponibles. Malgrat la covid 19 i la crisi actual s'ha aconseguit salvar la temporada, gràcies al turisme nacional i de proximitat, i els resultats han sigut millors de l'esperat».

Una d'estes activitats són les visites VIU SAGUNT, oferides gratuïtament per la delegació de Turisme de Sagunt, en col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme, en les quals participen les empreses turístiques del municipi. Estes visites han tingut un enorme èxit de participació tant de persones residents en el municipi com de turistes, arribant a completar-se ràpidament l'aforament i amb una àmplia llista d'espera. També han comptat amb una gran demanda altres rutes com la teatralitzada del Greal, la de patrimoni industrial, la del tren al Grau Vell i les destinades al públic familiar, com la gimcana de la Jueria i els tallers romans.

Les estadístiques procedents de les visites als espais arqueològics de la Via del Pòrtic i la Casa dels Peixos en 2020 mostren una procedència majoritàriament nacional, encapçalada per la Comunitat Valenciana i seguida per Madrid, Catalunya, Aragó i Castella i Lleó. En estos espais s'ha produït un descens poc acusat de visitants, un 7% menys que la temporada anterior.

Quant a la Casa dels Berenguer, els visitants nacionals són els més nombrosos i també vénen de la Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya, Aragó i Castella i Lleó. La procedència internacional majoritària és França, seguida d'Itàlia i Alemanya.

Pujar