elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un total de trenta-dos alumnes es formen en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment en el Programa d’Aula Compartida

Un total de trenta-dos alumnes es formen en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment en el Programa d’Aula Compartida
    MÉS FOTOS
    Un total de trenta-dos alumnes es formen en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment en el Programa d’Aula Compartida - (foto 2)

    Un total de trenta-dos alumnes s'estan formant durant el present curs 2018/2019 en Imatge Personal, Jardineria i Manteniment en el Programa d'Aula Compartida (PAC), un programa de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport junt amb el departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt.

    Durant el passat curs 2017/2018 un total de 16 alumnes van estar formant-se en Imatge Personal i la novetat per a este any ha sigut la inclusió del programa de Jardineria i Manteniment en el qual està participant alumnat dels IES de la localitat IES Jorge Juan, IES Maria Moliner i IES Camp de Morvedre. Actualment, el nombre d'alumnes i alumnes integrants d'aquestes Aules són de 17 a l'aula d'Imatge Personal i de 15 en Jardineria i Manteniment.

    Per a posar en marxa el PAC, es requereix la col·laboració organitzada i sistemàtica del màxim de professionals i administracions possibles, donada la complexitat dels fenòmens del fracàs, absentisme i abandó escolar.

    El regidor delegat d'Educació, José Manuel Tarazona ha assenyalat que “és la segona vegada que es posa en marxa el programa Aula Compartida entre l'Ajuntament de Sagunt i la Conselleria d'Educació amb els instituts de la ciutat. Ha sigut un gran esforç de coordinació entre la Conselleria i l'ajuntament, amb l'objectiu de disminuir el fracàs escolar i baixar l'absentisme en una població molt sensible que necessita un suport especial, i que està dins de l'etapa obligatòria de l'ESO que té menys de 14 anys”.

    En resum, el Programa d'Aula Compartida es preocupa per la diversitat i inclusió educativa dirigida a l'alumnat matriculat en els centres d'educació secundària obligatòria en risc d'exclusió social, que presenta conductes disruptives, dificultats d'adaptació al mitjà escolar i tendència a l'absentisme escolar crònic o a l'abandó escolar. Aquest Programa forma part de l'estratègia municipal per a fer front a aquest tipus de situacions.

    S'han establit i desenvolupat accions coordinades d'intervenció i integració socioeducativa per a fomentar la integració de l'alumnat amb necessitats específiques d'adaptació, recolzant-li en el seu itinerari educatiu i en la seua etapa de transició a la vida formativa i laboral, així com per a previndre l'absentisme i fracàs escolar prematur.

    Este programa complementa el Pla Municipal d'Absentisme Escolar aprovat per l'Ajuntament de Sagunt l'any 2005. En paraules de Tarassona, “treballem conjuntament perquè tots tinguen igualtat d'oportunitats socials i educatives. L'aula del Programa d'Aules Compartides (PAC) serà d'Aprenentatge i d'Imatge Personal i Perruqueria i una segona de Jardineria, que és la novetat d'enguany i s'han habilitat unes instal·lacions en l'antic centre al costat del CEIP Maestro Tarrazona”.

    Pujar