elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La taula de negociació del Consell Agrari aconsegueix un acord per a l'oferta d'ocupació pública d'enguany

La taula de negociació del Consell Agrari aconsegueix un acord per a l'oferta d'ocupació pública d'enguany
  • La regidora d'Agricultura i presidenta de l'ens, Ana María Quesada, s'ha reunit este dimecres amb representants dels sindicats i del departament de personal per a abordar diverses qüestions com a modificacions i estabilització de places

La taula de negociació del Consell Agrari ha aconseguit este dimecres un acord per a la reclassificació de diversos llocs de treball així com per a la modificació de la relació de llocs de treball per a la plantilla del Consell Agrari en l'oferta pública d'ocupació per a enguany, que inclou també l'estabilització d'algunes places.

La regidora delegada d'Agricultura i presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada, ha participat en la seua tercera taula de negociació de l'ens des que ocupa este lloc, una reunió en la qual han pres part representants dels sindicats UGT i Comissions Obreres (CCOO) així com el secretari delegat del Consell Agrari, Carlos Precioso, i el cap de Personal de l'Ajuntament de Sagunt, Alberto Hernández.

Cal destacar que les modificacions introduïdes en l'oferta d'ocupació pública d'enguany es deriven dels processos d'estabilització que duu associats el Decret llei 14/2021, de 6 de juliol, de Mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública.

Una altra de les qüestions abordades ha sigut la reclassificació d'alguns llocs, ja que existeixen concretament tres llocs les places dels quals estaven qualificades com a conductors de vies i obres però es tracta d'un servei que l'ens ja no necessitava, de manera que mitjançant este acord, del qual queda encara «pendent algun detall, encara per resoldre», segons ha recordat la edil, es podran reclassificar «adequadament».

D'una altra part també s'han tractat alguns punts relacionats amb la Guàrdia Rural i amb el mateix Consell Agrari en general. Així mateix, la precarietat que travessa en estos moments la situació del Consell Agrari per la falta d'intervenció delegada, en concret, i d'una estructura adequada al Consell, en general, ha sigut un altre dels assumptes que han tingut cabuda en la trobada de la taula.

En este punt, Ana María Quesada ha anunciat que des de l'àrea que dirigeix s'està treballant en la dotació d'esta estructura «des del mateix dia en què va eixir la votació en el Ple que indicava que la Corporació no volia la integració d'este Consell Agrari».

La regidora ha volgut traslladar el seu agraïment a ambdós sindicats «per haver aconseguit arribar a un acord» en estos assumptes, cosa que ha permés desembossar «temes fonamentals per al Consell i per als treballadors i les treballadores» de l'ens, una cosa que considera «una mostra més de la responsabilitat exercida per part de tots dos sindicats en plena col·laboració amb el Consell Agrari i amb esta Administració» i un «pas gran» en relació a les modificacions, la reclassificació i l'oferta d'ocupació pública que s'han acordat.

Quesada ha fet extensiu este agraïment també al Departament de Personal de l'Ajuntament així com al Cap d'este mateix servei, Alberto Hernández, «pel seu compromís per ajudar al Consell Agrari a trobar solucions» en estos aspectes.

«Estic molt contenta, sobretot pel Consell Agrari, perquè necessitem estes bones notícies per a poder anar generant eixa consistència que necessita a curt, mitjà i sobretot a llarg termini i així donar un servei adequat a la nostra ciutadania i al nostre municipi», ha manifestat Quesada.

Pujar