elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S'obri el termini per a presentar les sol·licituds a les ajudes Parèntesi de l'Ajuntament de Sagunt

S'obri el termini per a presentar les sol·licituds a les ajudes Parèntesi de l'Ajuntament de Sagunt
  • L'Ajuntament de Sagunt comptarà amb 1.730.205 euros per a repartir entre els sectors afectats. Les persones autònomes i microempreses interessades podran sol·licitar estes ajudes a partir del dia 9

Les persones autònomes i microempreses de Sagunt interessades en sol·licitar les ajudes Parèntesi ho poden fer a partir d'este dimarts dia 9 de març fins el pròxim dia 23, quan conclou el termini estipulat. La quantitat total del pressupost destinat a impulsar econòmicament estos sectors afectats per la crisi derivada de la pandèmia ascendix a 1.730.205 euros.

Una vegada aprovada la seua sol·licitud, les empreses i persones autònomes podran rebre una quantitat fixa de 2.000 euros i una altra de 200 euros per treballador o treballadora que conste d'alta com a personal afiliat a la Seguretat Social fins a un màxim de 10 persones assalariades. Les normes reguladores per a l'accés a estes subvencions les podran trobar en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV) del dilluns 8 de març i les sol·licituds es poden registrar seguint el procés habilitat en la Seu Electrònica de Sagunt, disponible en l'enllaç: https://sagunt.sedipualba.es/catalogoservicios.aspx

Estes ajudes Parèntesi pretenen dotar de liquiditat econòmica els establiments d'hostaleria, restauració, oci i entreteniment, així com a aquelles que es dediquen a l'activitat cultural, esportiva i turística, i serviran per a contribuir a sufragar el pagament de despeses corrents com ara el lloguer dels locals comercials i els subministraments, comunicacions, la compra de mercaderies i aprovisionaments, reparacions i conservació, peces, recanvis i consumibles d'oficina, el cost de servicis de professionals (assessories, gestories, informàtics i anàlegs), equips de protecció individual, primes d'assegurances i publicitat, així com les despeses de personal en sous, salaris i quotes a la Seguretat Social de les persones autònomes.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assegurat que «estem davant un esforç conjunt de diferents administracions per a impulsar el teixit empresarial local. L'objectiu és oferir a estos sectors un suport econòmic amb el qual mantindre la seua activitat i conservar la major quantitat de llocs de treball possibles».

Sobre el procés d'elaboració i aprovació d'esta nova mesura, Darío Moreno ha recalcat «la unanimitat amb la qual estes noves mesures han sigut aprovades pel Ple de Sagunt, així com la sensibilitat que s'està tenint a l'hora d'abordar els problemes i buscar solucions en sectors clau al nostre municipi com l'hostaleria, el turisme i l'entreteniment».

En este sentit, María José Carrera, regidora de Promoció Econòmica i Industrial, ha recordat que «ja l'any passat apostàrem decididament per les ajudes directes a les empreses afectades i aconseguírem ajudar 700 empreses que es veren afectades per l'estat d'alarma durant els mesos de març i abril». A més a més, la edil ha assenyalat que el seu departament «des de l'inici de la pandèmia està realitzant diferents iniciatives formatives encaminades a ajudar les persones autònomes i microempreses en el tan necessari camí a la digitalització. El nostre desig és que, a més de les tan necessitades ajudes directes, les empreses troben estratègies i solucions per a obrir noves formes d'explotació del negoci i trobar nous clients».

Carrera ha indicat que des del seu departament s'ha treballat en les últimes setmanes per a tindre preparat tot el procés de tramitació i gestió d'este procediment amb la finalitat d'agilitar el pagament de les ajudes. «L'objectiu d'estes ajudes és dotar de liquiditat a les empreses amb la major celeritat possible», ha puntualitzat.

Dels 1.730.205 euros destinats al pla Parèntesi un 15% són aportació municipal, mentre que la Diputació Provincial de València aporta un 22,5% i la Generalitat Valenciana un 62,5%.

Tots els dubtes sobre el procediment podran ser consultats i resolts amb el personal tècnic del Departament de Promoció Econòmica i Industrial a través del telèfon 96.265.58.86

Pujar