5 d’agost de 2020 5/8/20

Seixanta-dues empreses de Sagunt opten a renovar el distintiu SICTED

Seixanta-dues empreses de Sagunt opten a renovar el distintiu SICTED - (foto 1)
  • Els turistes i els ciutadans podran rebre en el mòbil informació d'esdeveniments organitzats per l'ajuntament i les empreses SICTED. El 92% dels turistes ens recomanaria com a destinació turística

MÉS FOTOS
Seixanta-dues empreses de Sagunt opten a renovar el distintiu SICTED - (foto 2)

La Mesa de Qualitat del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinació (SICTED) ha aprovat els 62 expedients que han superat prèviament l'avaluació i la resta de compromisos anuals per a enviar-los al Comité Interdestinos de Turespaña, que s'encarregarà d'atorgar el distintiu SICTED a estes empreses. Entre les 62 empreses de la localitat aspirants al SICTED hi ha 12 bars i cafeteries, 5 restaurants, 2 museus i centres d'interés turístic visitable, 2 comerços de turisme de benestar, 3 guies turístics, 1 agència de viatges, 2 oficines d'informació turística, 2 platges, 5 comerços, 5 hotels, 22 taxis i la Policia Local.

La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha informat als membres de la taula que s'implantarà una nova campanya, ‘No et quedes sense pla’, per la qual cosa tant turistes com ciutadans podran rebre personalment en el seu mòbil la informació dels esdeveniments que es realitzen setmanalment, organitzats tant per diferents delegacions de l'Ajuntament de Sagunt com per les pròpies empreses SICTED. També ha explicat que el SICTED ha patit canvis en la metodologia del projecte durant 2019, per la qual cosa les empreses han hagut de superar uns compromisos més exigents que en anys anteriors. A més, ha afegit que, segons els resultats de les enquestes de destinació, realitzades en la majoria dels establiments hotelers de la ciutat i en les oficines de turisme, el 92% de la gent que ens visita ens recomanaria com a destinació turística i més d'un 60% són turistes que ja ens havien visitat i repetixen l'experiència.

Natalia Antonino ha destacat «la labor d'este projecte com a ferramenta cohesionadora del teixit turístic del municipi i que potencia la qualitat turística en destinació a través de totes les empreses que treballen durant tot l'any al costat de la delegació de Turisme per a aconseguir-ho». La delegada ha afirmat que «continuarà treballant perquè cada vegada hi haja més empreses de la nostra ciutat adherides al SICTED, projecte implantat a escala nacional». També ha ressaltat la importància que les empreses coneguen la destinació, per a ser les millors amfitriones, i per això es continua amb el projecte ‘Conoce tu destino’, que permet a les empreses visitar punts d'interés turístic tan importants com el Forn Alt, que ha sigut el cas d'enguany.

D'altra banda, a mitjan novembre finalitzarà una de les accions de promoció realitzada durant enguany, com ha sigut la campanya sorgida d'un grup de millora d'anys anteriors: ‘Conocer Nuestra Ciudad Tiene Premio’. Fruit d'esta campanya, qualsevol usuari de servicis SICTED pot obtindre magnífics premis oferits mitjançant un sorteig per estes empreses amb l'únic requisit d'haver obtingut dos o tres encunys en els establiments participants.

A la mesa, reunida el dijous 31 d'octubre, van assistir la delegada de Turisme, Natalia Antonino, i representants d’ASECAM, de l'Asociación de Comerciantes Ciudad de Sagunto, ACEISYC (Associació de Comerciants i Empresaris i Industrials de Sagunt i Comarca), de ACPS (Associació de Comerciants i Professionals de Port de Sagunt), tècnics de Qualitat de Turisme València, la tècnica de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt i la gestora SICTED.

Pujar