elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2022

Sagunt reinventa la seua oferta turística amb viatges a cultures passades que han deixat empremta

Sagunt reinventa la seua oferta turística amb viatges a cultures passades que han deixat empremta
  • ‘Escapades en el temps’ permet al visitant conéixer la història que encara continua viva en la capital del Camp de Morvedre

Sagunt es trasllada aquesta setmana a la Fira Internacional de Turisme (Fitur) 2022 amb una nova campanya promocional que permet al visitant viatjar en el temps i conéixer la petjada que han deixat en les capital del Camp de Morvedre les diferents cultures.

Si hi ha una ciutat en la qual es pot viatjar en el temps, aquesta és Sagunt; on la història ha deixat vestigis d'altres cultures i un poderós patrimoni industrial. Així, aquesta localitat valenciana promocionarà la seua oferta turística a través de la campanya ‘Escapades en el temps’.

La regidor de Turisme, Natalia Antonino, ha destacat que amb ‘Escapades en el temps 365 a Sagunt’ el turista “podrà viatjar a qualsevol època passada i present els 365 dies de l'any” en una “ciutat viva” que ofereix un multi-producte per a tota mena de públic. 

Cultures passades

En aquest sentit, l'estratègia se centra en la història de la ciutat i la petjada que segueix encara en ella, des dels ibers amb les restes de muralles del poblat d'Arse; passant per la Saguntum romana amb la Via del Pòrtic, el Fòrum romà, restes del circ i de viles romanes, o el Teatre. També de l'època medieval destaca el Castell, una fortalesa musulmana del segle XI, i les esglésies d'El Salvador i Santa María, així com palaus gòtics en el seu barri antic o la Jueria. 

Altres atractius que destaca la campanya són també el Grau Vell, exemple únic en tota la Comunitat Valenciana d'antic grau, o el nucli de Port de Sagunt, ja que és una de les últimes Factory Town d'Espanya. També remarca el Centre d'Interpretació de la Via Verda d'Ulls Negres, que compta l'origen de Port de Sagunt a través de la Via Verda i la comarca del Camp de Morvedre, presentat en Fitur durant l'edició anterior. 

Per tot això, viatjar en el temps és una realitat en aquesta ciutat costanera amb platges de gran diversitat i decorada en forma d'Art Urbà en qualsevol dels racons on els visitants es podran fer aqueixa foto especial.

Platja de Sagunt
Platja de Sagunt

D'altra banda, cal remarcar que enguany Sagunt s'ha posicionat com a destinació turística en el panorama gastronòmic gràcies a la xef Vicky Sevilla i el seu restaurant Arrels, després de rebre la prestigiosa Estrella Michelin. La xef va ser la representant de la nostra ciutat en l'edició de Fitur de l'any 2020. 

Showcooking amb el xef Víctor Aliaga

En aquesta ocasió, és el xef Victor Aliaga del restaurant Cyrus Doneu de Port de Sagunt, l'encarregat de presentar durant el Showcooking el plat: ‘3 maneres de menjar-se l'All i Pebre’. Victor Aliaga ha participat en diversos concursos, resultant guanyador del VII Concurs Gastronòmic de la Taronja de Sagunt, així com el 2n premi en el Concurs Promeses de l'Alta Cuina ‘Le Cordon Bleu’. També va quedar 2a classificat en el Concurs de la Carxofa de Benicarló, Reconeixement gastronòmic per la Fundació Moros d'Alqueria de Castelló. 

Pujar