elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt registra dos macrobrotes de covid-19 en una setmana

Sagunt registra dos macrobrotes de covid-19 en una setmana
  • És una de les localitats amb toc de queda d'1.00 fins a 6.00 de la matinada i la seua incidència acumulada és de 589,52 casos per cada 100.000 habitants

La ciutat de Sagunt està sent sacsejada per la cinquena ona de coronavirus, principalment aquesta última setmana, ja que ha registrat dues macrobrotes d'al voltant de vint contagiats en cadascun d'ells. A pesar que l'última actualització de dades de covid-19 és bastant encoratjadora amb una xifra bastant més baixa que la de les últimes setmanes, la localitat saguntina concentra una incidència major que fa uns dies i dos brots significatius.

El macrobrote més recent va ser ahir, 26 de juliol, amb 18 nous casos de persones contagiades per coronavirus, és l'únic brot que es va registrar en la jornada d'ahir i l'origen del mateix va ser social.

L'altre brot que es va produir en els últims set dies va ser el registrat dimecres passat 23 de juliol amb un total de 23 contagiats de covid-19. Aquest brot és major que l'anterior i també d'origen social.

Aquest augment de casos ha disparat la incidència acumulada a la ciutat de 589,52 casos per cada 100.000 habitants. Des que es va deslligar la pandèmia del coronavirus, s'han contagiat per covid 6.173 persones i han mort 125.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha notificat avui l'última actualització de dades de covid anunciant 1.876 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, una xifra més baixa que la de les últimes setmanes, però s'ha produït el major nombre de morts d'aquesta cinquena ona amb sis defuncions.

Per províncies, València continua sent la més afectada amb 882 casos nous positius en coronavirus que ja sumen un total de 244.748. A la cua li segueix Alacant amb 767 persones contagiades que registren 162.375 en total i Castelló tanca la llista amb 227 contagis i un total de 47.034. El total de casos no assignats es manté en 2.

Cal recordar que des d'ahir 26 de juliol van donar principi les noves restriccions amb l'ampliació del toc de queda a 77 municipis, dels quals, Sagunt està entre ells. A més, la vacunació de les persones d'entre 20 i 29 anys també ha iniciat aquesta setmana. Aquesta franja d'edat és la que més contagis registra, per això, es va avançar la seua vacunació per a intentar parar la incidència acumulada de casos per covid-19.

Pujar