elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi

Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi
  • El tancament temporal de la platja de Port de Sagunt és una de les conseqüències produïdes per les fortes pluges d'esta passada nit

MÉS FOTOS
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 2)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 3)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 4)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 5)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 6)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 7)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 8)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 9)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 10)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 11)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 12)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 13)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 14)
Sagunt registra 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en el municipi - (foto 15)

El municipi de Sagunt ha patit un episodi de pluges torrencials esta passada matinada que ha registrat 228 litres per metre quadrat, una xifra rècord en la localitat. S'ha vist especialment afectada la zona de Port de Sagunt, concretament la zona més pròxima a la platja i al passeig marítim.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha comentat que des de primera hora del matí està treballant un operatiu de la Policia Local conjuntament amb els bombers i amb l'agència d'emergències de la Generalitat Valenciana, al qual s'ha sumat la resta de departaments de l'Ajuntament com Manteniment, l'empresa d'aigües o la SAG.

La Policia Local, per la seua part, ha hagut d'intervindre diverses vegades per a rescatar a persones que s'havien quedat atrapades en els seus vehicles per l'acumulació d'aigua, així com reposar trapes que havien saltat del clavegueram i suposaven un problema per a la seguretat viària i per als vianants. En estos moments estan treballant per a poder recuperar la normalitat en tota la ciutat, sobretot en termes viaris, però també en la resta d'àmbits.

Tancament temporal de la platja de Port de Sagunt

Des de primera hora del matí, les platges de Sagunt tenien bandera roja a causa de la situació climatològica actual però des de fa unes hores s'ha procedit al tancament total de la platja de Port de Sagunt per la seguretat de la ciutadania. Així mateix, tal com ha explicat l'alcalde de Sagunt, les platges de Corinto i Almardà no han patit desperfectes en excés, però la platja de Port de Sagunt s'ha vist greument afectada.

La Policia Local i el Servei de Salvament han desallotjat a les poques persones que hi havia a la platja i la SAG està treballant per a intentar solucionar el problema i que la platja torne al seu estat normal.

Per la seua part, Moreno ha comunicat: «Haurem d'estar treballant amb maquinària perquè puguen tornar a la normalitat. S'ha arrossegat molt de residu de tota la ciutat cap a la mar, per eixa raó hem decidit tancar les platges durant el dia de hui i anirem valorant en funció de l'evolució i la volta a la normalitat per a la seua reobertura».

El regidor del departament de Platges i de la SAG, Roberto Rovira, ha afirmat que la gran majoria de danys han sigut materials i que els accessos a les platges han quedat pràcticament inaccessibles per la gran quantitat d'aigua: «Moltíssimes passarel·les han sigut desplaçades cap a la vora de la mar i el punt accessible està completament inoperatiu perquè està col·lapsat. A més a més, nombrosos elements de la platja estan deteriorats o han bolcat i cal tornar a reubicar-los». Cosa a la qual ha afegit: «Ha caigut la torre 1 de socorrisme, que és la torre que està al costat del Pantalà, i caldrà valorar en quin estat es troba per a poder reparar-la. A més, molts elements han acabat en la vora o en la mar i els accessos són molt perillosos, per la qual cosa ja s'han senyalitzat perquè no es puga accedir».

«La platja de Port de Sagunt mostra un panorama desolador i caldrà treballar intensament per a poder recuperar el seu aspecte habitual i poder així continuar amb el nostre dia a dia», ha puntualitzat Moreno.

Els monuments fallers no s'han vist afectats

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que encara que les Falles ja estigueren al carrer preparades per a la plantà, no han patit danys: «Hem fet una primera comprovació per a veure que no hi hagueren grans desperfectes. En general els monuments han mantingut el tipus i ara seran els artistes fallers els que hauran de compensar els efectes d'esta nit. Continuem mantenint la il·lusió per celebrar les Falles malgrat este nou obstacle. Unes Falles que intentaran mantindre la tradició alhora que tots els paràmetres de seguretat de l'època Covid que encara vivim».

Tall temporal del Camí de Llíria i del camí del Barranc de les Lloses

D'altra banda, s'ha procedit a tallar gran part de la zona del Camí de Llíria i del camí del Barranc de les Lloses, que al seu torn connecta amb la via de servei de la N-340, i que també ha sigut tallat temporalment a causa de l'embossament d'aigua.

Des del Consell Agrari s'ha revisat també la part de la Marjal dels Moros i de la turbina de la Gola de Quartell i, a simple vista, no sembla que hi haja hagut cap desperfecte. La presidenta del Consell, Ana María Quesada, assegura que en la zona d'Almardà no hi ha hagut danys aparents amb l'aigua, ja que no ha caigut tanta quantitat com en el nucli urbà.

«Pel que respecta a la part que és competència del Consell Agrari, s'han revisat des de les sis del matí, que és quan comença el servei, totes les zones que podrien ser conflictives o que pogueren haver patit algun problema. En principi no sembla que hi haja cap incidència, encara que és cert que s'han hagut de tallar el camí del Barranc de les Lloses i la zona del Camí de Llíria a causa de l'embossament d'aigua», ha manifestat Quesada.

La zona del Gat Muntés i les avingudes Alemanya i Suècia, les més afectades per les pluges

Des del departament de Manteniment, s'han detectat alguns punts de Port de Sagunt que s'han vist més afectats, com per exemple la zona del Gat Muntés i les zones de l'avinguda Alemanya i de l'avinguda Suècia, on és comú que s'acumule aigua.

La resta de zones funcionen amb normalitat. «El bombejament de la Gola de Quartell, quan he anat a visitar-lo, no estava funcionant perquè no faria falta evacuar pluvials», ha assegurat el regidor del departament de Manteniment i d'Aigües de Sagunt, Pepe Gil.

A Port de Sagunt sí que s'han trobat problemes en alguns edificis, així com en el cementeri, ja que hi ha hagut un embossament d'aigua pel desbordament d'una séquia i en el qual s'està treballant per a solucionar el problema. Pel que fa als edificis, s'estan fent tasques d'evacuació de l'aigua que ha pogut entrar. Respecte als punts més conflictius, com per exemple el de l'scalextric, s'està treballant per a minimitzar al màxim els problemes.

En allò relacionat amb Aigües de Sagunt, cal nomenar que una estació de bombeig d'aigua potable que s'encarrega de donar pressió s'ha paralitzat probablement a causa de les pluges. D'eixa manera, una part de Port de Sagunt s'ha quedat sense proveïment d'aigua potable, «però des de primera hora del matí s'està treballant per a recuperar la pressió al més prompte possible», ha explicat Gil.

Tots els serveis municipals d'Aigües de Sagunt, Manteniment i les empreses que treballen per a qüestions d'electricitat estan dedicades exclusivament a solucionar els problemes que puguen haver sorgit per a poder funcionar de nou amb normalitat.

Pujar