elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt recull les seues banderes blaves en una visita hui a l'Oceanogràfic de València

Sagunt recull les seues banderes blaves en una visita hui a l'Oceanogràfic de València
  • Les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto tornaran a onejar aquest guardó internacional un any més

Un any més, els distintius de Bandera Blava onegen a les platges del Port de Sagunt, Almardà i Corinto. La decisió l'ha presa la Fundació per a l'Educació Ambiental (FEE), a través de Adeac (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor), per a la Campanya Bandera Blava 2021.

Aquest matí el regidor de Platges, Roberto Rovira, ha acudit a l'Oceanogràfic de València per a recollir les banderes en un acte presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà. Durant l'acte, Sagunt ha tingut un esment especial per part del president de ADEAC, José Palacios, qui en el seu discurs ha destacat el nostre municipi com el primer que va posar el servei de Drons per a ajudar als socorristes en la seua gran faena.

La Bandera Blava és un guardó internacional que reconeix l'elevada qualitat de l'aigua d'una platja, així com premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat i informació, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges. Uns criteris més necessaris que mai per a garantir unes platges segures.

La Comunitat Valenciana continua liderant el rànquing de banderes blaves en 2021, a la qual li segueix Andalusia i Galícia. Enguany, València, Castelló i Alacant sumen 137 banderes blaves a les seues platges i 16 ports amb aquesta distinció.

Roberto Rovira, regidor delegat del Departament de Platges, ha explicat que «estos guardons són gràcies al treball que es fa durant tot l'any, perquè tenim unes platges de qualitat i amb unes aigües excel·lents que durant la temporada seran analitzades setmanalment».

La FEE és la responsable del Programa Bandera Blava i està present en molts països per a gestionar directament el compliment de les directives en matèria de qualitat de les platges. Als països en els quals la FEE no té presència directa, gestiona el programa a través de les ONG que tria en cada país per a estar a càrrec. A Espanya l'ONG responsable de revisar els criteris de les platges amb bandera per a verificar el seu compliment és la ADEAC (Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor). Així mateix, en l'acte d'aquest matí s'ha anunciat que la Comunitat Valenciana acollirà aquesta tardor el primer congrés internacional de banderes blaves, organitzat per Adeac-FEE.

Pujar