elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt rep un reconeixement nacional per la ràpida tramitació d'ajudes d'urgent necessitat

Sagunt rep un reconeixement nacional per la ràpida tramitació d'ajudes d'urgent necessitat
  • El municipi figura entre les 12 institucions d'àmbit local a les quals ha guardonat l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials

MÉS FOTOS
Sagunt rep un reconeixement nacional per la ràpida tramitació d'ajudes d'urgent necessitat - (foto 2)

El regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Sagunt, Alejandro Sotoca, va recollir ahir a Madrid, un premi d’àmbit nacional atorgat al departament de Serveis Socials del nostre municipi per la tramitació d’ajudes d’urgent necessitat en 48 hores. Este premi fou concedit el passat mes de desembre per l’Asociación de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales.

El premi el va entregar el president de l'Asociación de Directores y Gerentes de Servicios Sociales, José Manuel Ramírez. A més, l'acte va comptar amb la presència del secretari autonòmic de Planificació i Organització del Sistema, Xavier Uceda, i la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé Martínez.

Estos guardons, que reconeixen cada any en tres categories institucions públiques, persones de rellevància en la matèria i mitjans de comunicació pel seu destacat paper pel que fa a servicis i polítiques socials, es van entregar en el marc del congrés anual de l'associació.

Així, l'Ajuntament de Sagunt, pel seu departament de Serveis Socials, és una de les 12 institucions d'àmbit local reconegudes en la seua categoria, on figuren també altres 11 administracions com la Diputació Provincial de Segòvia; la Mancomunitat de Serveis Socials de Base de la zona de Noáin; les comarques de Ribera Baixa de l'Ebre i Sobrarbe; i els ajuntaments d'Alcorcón, Barcelona, Fuenlabrada, Mollet del Vallés, Montilla, Palma i Valladolid.

El regidor delegat de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, ha manifestat que «per al Departament de Serveis Socials i l'Ajuntament de Sagunt és un gran reconeixement, ja que posa en valor el treball que es fa» des de la delegació municipal.

Segons s'indica des de l'Associació de Directores i Gerents de Serveis Socials, el que es busca amb estos guardons és «reconéixer l'esforç» de les administracions públiques per la seua celeritat en la tramitació d'unes ajudes necessàries «per a previndre, evitar o pal·liar situacions d'exclusió social», especialment en temps de pandèmia com els actuals, en els quals esta ràpida actuació es veu més dificultada si cap.

Este tipus de prestacions econòmiques no periòdiques estan destinades a persones i unitats de convivència els recursos de la qual resulten insuficients per a fer front a despeses específiques, ja siguen de caràcter ordinari o extraordinari. Per això, adduïxen des de l'associació, «han de resoldre's immediatament, la qual cosa implica una acció de resolució sense cap tipus de demores davant la dificultat presentada», i en este sentit es reconeix la tasca d'institucions com l'Ajuntament de Sagunt i la seua Delegació de Serveis Socials, per ser una de les que «han demostrat que la voluntat està per damunt de les circumstàncies, sempre», tal com indiquen des de l'organització dels premis.

En la categoria de persones van resultar premiades Francisca Sauquillo, per la seua rellevància en la justícia social, i Teresa Martínez Aparicio, per la seua trajectòria professional; mentre que en la modalitat de mitjans de comunicació es va guardonar a Ana Rodrigo, d'Agència EFE, per tractar de donar veu a persones i col·lectius afectats per alguna forma d'exclusió social i pel seu interés a donar veu a persones amb dificultats.

Pujar