21 d’octubre de 2020 21/10/20

Sagunt reconeix esportistes del municipi en la XIX Gala de l'Esport

Sagunt reconeix esportistes del municipi en la XIX Gala de l'Esport - (foto 1)
  • El Casal Jove del Port de Sagunt va acollir la gala que va comptar amb més de 300 assistents

Sagunt reconeix esportistes del municipi en la XIX Gala de l'Esport. Divendres passat 21 de febrer, el Casal Jove del Port de Sagunt va acollir la gala que premia el treball de huit esportistes, dos clubs i un periodista del municipi durant 2019. A més, eixa vesprada va acabar la Setmana de l'Esport amb una exhibició i participació d'escalada, i una sessió especial de pump.

A l'acte va assistir l'alcaldessa per substitució, María José Carrera; el regidor d'Esports, Javier Raro, així com nombrosos membres de la Corporació municipal, que van ser els encarregats d'entregar alguns dels guardons a esportistes premiats. En primer lloc, Raro va inaugurar la gala assegurant estar «molt orgullós de la vida esportiva del municipi i de tot el que feu per representar a Sagunt. Hui és un dia d'alegria perquè entreguem 11 premis per a reconéixer els millors del 2019 i conéixer les seues històries, però a més ens ajuntem amics del món de l'esport i podem celebrar-lo junts».

María José Carrera, per a tancar, va destacar que este acte «fa més visible si cap el nostre esport perquè som un referent, tenim el privilegi de ser una ciutat esportiva i podem dir ben orgullosos que l'esport local gaudix d'un bon estat físic. El nostre esport destaca per ser divers, per tindre un bon nivell i per comptar amb esportistes referents a tots els nivells». Carrera es dirigia a les i els premiats assegurant que «la vostra empremta contribuix a crear la història de l'esport en el nostre municipi, sempre sereu patrimoni de Sagunt. Abandereu a cada pas, a cada braçada, a cada clau, a cada tir a porta o a cistella els valors del treball en equip, la perseverança, la integritat, la igualtat i la cultura de l'esforç». Finalment, l'alcaldessa per substitució va afirmar que, des de l'administració pública, «tenim la responsabilitat de cuidar, secundar i impulsar l'esport escolar, el de base, el competitiu i el femení».

Enguany el jurat, format per la comissió organitzadora de la Gala de l'Esport, va decidir premiar, com a millor esportista masculí, Óscar García Sánchez jugador d'handbol; com a millor esportista femenina, la lluitadora Marta Ojeda Navarro, i com a millor entitat esportiva de l'any, el Club Balonmano Fertiberia Puerto Sagunto, per l'ascens a la lliga Asobal. Així mateix, el guardó al mèrit esportiu de la comarca va ser per al piragüista Jorge Cortijo.

Quant als guardons d'esportistes novells, el femení va ser per a la jugadora d'hoquei línia Carla Morales i el masculí per a l’haltera Sergio Munuera. En la categoria al mèrit esportiu amb diversitat funcional, el guardó va ser per a l'atleta Cristian Pérez, mentre que el premi a la promoció de valors a través de l'esport va ser atorgat a l'atleta Begoña García. El premi al foment de la visibilitat de l'esport femení va ser per al Biensa Club de Futbol. D'altra banda, en la categoria de reconeixement a la trajectòria esportiva, el guardó va ser per a l’exatleta Eduardo Alcaina Valero. Finalment, el premi al foment esportiu se li va concedir al periodista Álvaro Paricio.

Pujar