elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt posa en marxa un pla de participació per a modificar l'ordenança de la venda no sedentària

Sagunt posa en marxa un pla de participació per a modificar l'ordenança de la venda no sedentària
  • La finalitat d’esta iniciativa és obtindre resposta a qüestions pràctiques

La Delegació de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt comença hui, 29 de març, les primeres reuniones del Pla de Participació Pensem en el Mercat per a modificar l'Ordenança Reguladora de la venda no sedentària en el terme municipal de Sagunt a fi de fomentar la participació ciutadana en els assumptes municipals.

La intenció d’este pla és confeccionar una sèrie de mesures, criteris i directrius que propicien una adequada regulació de l'exercici de les competències municipals en l'àmbit de l'autorització, ordenació i control de la venda no sedentària, que és una modalitat arrelada en el municipi.

Esta iniciativa, que està previst que finalitze a principis de maig, consistirà en la realització de diverses entrevistes en profunditat i reunions amb entitats, associacions i veïns. En estes trobades es revisarà de manera conjunta l'ordenança actual perquè els consultats i participants coneguen al detall tota la normativa actual i puguen proposar les seues millores concretes.

La regidora de Comerç i Mercats i de Participació Ciutadana, Ana María Quesada, ha explicat: «Considerem que este Pla de Participació Ciutadana sobre esta ordenança municipal, ens portarà a una major i millor reflexió sobre el que volem i necessitem. També al foment dels valors de sostenibilitat i economia circular de la zona, i el d'altres valors propis de la nostra ciutat». A més, Quesada ha afegit: «Aconseguirem una major implicació social cap a esta mena d'actuacions i normatives, que després totes les parts haurem de conéixer, respectar i/o aplicar».

La finalitat d’este projecte és obtindre resposta a nombroses qüestions d'índole pràctica, que no estaven prou explícites en l'actual normativa o que han sorgit amb posterioritat a l'aprovació d'esta. Així mateix, també perseguix l'objectiu de realitzar l'adaptació necessària als principis de bona regulació establits en el Títol VI de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (esta normativa és la que regula el funcionament dels mercats exteriors fixos, celebració i de mercats exteriors fixos en dies festius, entre altres aspectes).

Pujar