21 de setembre de 2020 21/9/20

Sagunt participa en la inauguració del 14é Saló Aragonés del Turisme ARATUR

Sagunt participa en la inauguració del 14é Saló Aragonés del Turisme ARATUR - (foto 1)

  El Palau de Congressos de Saragossa ha acollit hui la inauguració del 14é Saló Aragonés del Turisme, ARATUR, en el qual Sagunt participa amb un expositor municipal que oferix als i les visitants la variada i àmplia oferta turística del municipi i que estarà present durant tot el cap de setmana.

  La delegada de Turisme, Natalia Antonino, ha assistit a la inauguració d'ARATUR i destaca la gran afluència de gent que participarà en la fira, per la qual cosa considera que esta és una bona oportunitat perquè Sagunt es done a conéixer més enllà del turisme de sol i platja. Després de sis anys d'absència, Antonino ha destacat que Sagunt ha tornat a ARATUR per a augmentar la presència de la Destinació Sagunt en les principals fires de turisme tant nacionals com internacionals.

  Concretament, la ciutat s'està promocionant amb un producte turístic singular i especial, la Ruta del Grial. Es tracta d'una ruta que prové d'Aragó i que arriba fins la ciutat de València, on es conserva el Sant Calze de l'últim sopar, i que consistix en una visita teatralitzada amb reis, pelegrins i clergues que mostra la part de Sagunt més desconeguda.

  A més, la visita a ARATUR també servirà per a presentar la quarta edició del Festival Internacional de Percussió “Percumon”, que tindrà lloc del 7 al 9 de juny i que comptarà amb una gran desfilada de batucada, exposicions, tallers i concerts.

  Així mateix, el saló turístic posa a la disposició dels i les visitants més de mig centenar d'activitats d'oci amb les quals descobrir, en família, tots els encants de les destinacions presents en el certamen. ARATUR està dirigit a tota mena de públic, té un registre d'assistència estimat de 35.000 visites i en ell participen empreses turístiques, entitats promotores d'oci i turisme, hotels, balnearis,  càmpings, estacions d'esquí, empreses d'enoturisme i turisme actiu i centrals de reserva, entre d'altres agents.

  En esta edició, els xiquets i les xiquetes són els grans protagonistes. Diversió i aprenentatge es reunixen durant les tres jornades en la zona congressual on assistir a les presentacions astronòmiques del Planetari i observar les recreacions del cel nocturn de la Comarca de les Conques Mineres o participar en tallers infantils organitzats per Aragó en Família per a fer amb la tècnica Origami a la seua mascota ‘La Raboseta’ i personalitzar bosses.

  Així mateix, un dels plats forts d'esta edició són les degustacions i tastos de productes típics de les regions (vins Sr. O., pernil de Terol, tòfona, oli del Baix Aragó, cecina de Lleó, mojito de Cuba, té marroquí, etc.) amb les quals els assistents poden experimentar un viatge amb els cinc sentits sense eixir del recinte, així com els showcookings a càrrec de Cafés i Bars, en els quals participaran diversos xefs guardonats en el Concurs Oficial de Tapes de Saragossa i Província.

  Durant tot el dia de hui es podrà gaudir de l'esdeveniment, així com el dissabte, d'11.00 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores, i el diumenge, d'11.00 a 14.30 hores i de 16.30 a 19.00 hores.

  Pujar