elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt organitza tres xerrades amb motiu del centenari de Bru i Vidal

Sagunt organitza tres xerrades amb motiu del centenari de Bru i Vidal
  • Els experts encarregats d’impartir estos col·loquis son Antoni Gómez, Carmen Aranegui i Olga Gargallo. Tindran lloc els dies 17, 24 i 31 de maig a les 20 hores en el Centro Cultural Mario Monreal

MÉS FOTOS
Sagunt organitza tres xerrades amb motiu del centenari de Bru i Vidal - (foto 2)

Amb motiu de la celebració del centenari del poeta local i historiador Santiago (Jaume) Bru i Vidal, el departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt ha organitzat tres xerrades que seran impartides per tres experts en la seua vida i obra: Antoni Gómez, Carmen Aranegui i Olga Gargallo. Els col·loquis tindran llocs els dimarts, 17, 24 i 31 de maig, a les 20 hores en el Centre Cultural Mario Monreal.

Antoni Gómez serà l’encarregat d’inaugurar estes conferències. La primera de les quals es titula Vicissituds d’un intel·lectual dels anys cinquanta; la segona serà a càrrec de Carmen Aranegui, titulada Santiago Bru i l’arqueologia de Sagunt i, per últim, la professora Olga Gargallo impartirà la xerrada El llegat de Bru i Vidal. Una aproximació didàctica.

La regidora delegada de Cultura, Asun Moll, ha explicat que «quan escoltem estes xerrades sempre admirarem i aprendrem coses noves sobre Santiago. La realització d’aquestes sobretot és per recolzar a esta gran persona que ha fet tant per Sagunt, per la seua història i ens ha deixat el seu llegat que està a l’abast de tots nosaltres i sempre podeu consultar a la biblioteca Bru i Vidal que tenim a l’edifici Camí Reial». Així mateix, la regidora ha convidat a tota la ciutadania a acudir i a participar en les conferències i a «no oblidar al nostre benvolgut Bru i Vidal».

Jaume Bru i Vidal va ser un historiador i poeta que va nàixer en 1921 a Sagunt, ciutat on també va morir l'any 2000. Es va doctorar en Filosofia i Lletres i va ser cronista oficial de Sagunt i València. Entre la seua obra destaca la publicació d'estudis d'arqueologia, com Les terres valencianes durant l’època romana; i d'història com La València preromàntica d’Alexandre de Laborde. A més a més, va formar part del moviment de recuperació cultural valencià dels anys cinquanta a l'entorn de l'editorial Torre. La seua poesia comprén, entre altres, les compilacions Ala encesa (1950), Retrobament (1960, Premi València de Poesia), Cant al meu poble (1969) i Poeta en darrer cant (1985). La seua obra poètica està recollida en els volums Testimoni i ofrena (1988) i L’instant precís (2000), publicats per la Fundació Bancaixa Sagunt. L'obra històrica també està publicada en dos volums: Analecta històrica saguntina (1987) i Claus per a la història de València (1988). Va ser president de la Secció d’Història i Arqueologia de la Societat Lo Rat Penat i secretari general (1966-1973) de la Secció de Cronistes Oficials del Regne de València. El 1989 va fundar la revista Braçal, del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre. L'any 2000 va rebre el Premi de les Lletres de la Generalitat Valenciana.

Pujar