elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt oferirà formació en educació financera i emprenedoria en instituts

Sagunt oferirà formació en educació financera i emprenedoria en instituts
  • L'objectiu d'este programa és millorar el coneixement de l'economia i fomentar l'esperit emprenedor entre l'alumnat dels centres de secundària.

L'Ajuntament de Sagunt, a través del departament de Promoció Econòmica i Industrial, posa en marxa el ‘Programa d'aproximació a l'economia i l'emprenedoria’ amb el qual pretén millorar els coneixements bàsics d'economia i fomentar la cultura emprenedora entre l'alumnat dels centres de secundària del municipi.

El programa compta amb una formació específica en educació financera amb la qual es pretén difondre la importància que esta té per a saber gestionar l'economia del dia a dia i la presa de decisions en el futur. Durant estes sessions, l'alumnat participant coneixerà els tipus de comptes bancaris i targetes que existixen, les noves formes de pagament digital, però també rebran consells per a consumir de manera intel·ligent i evitar els riscos de caure en estafes digitals.

D'altra banda, esta formació també s'ha pensat per a fomentar l'emprenedoria i per això es pretén aproximar la figura de la persona autònoma i les empreses als i les jóvens estudiants. Mitjançant estes sessions de treball es donarà a conéixer com portar de la teoria a la pràctica una bona idea de negoci, quins avantatges té ser persona emprenedora i es mostraran casos d'èxits.

María José Carrera, edil de Promoció Econòmica, ha assegurat que esta iniciativa «reforça la nostra voluntat d'acostar-nos als centres d'educació secundària de la ciutat, impulsar l'emprenedoria local i, qui sap, si també ajuda a detectar alguna idea de negoci i facilitar la seua viabilitat amb el nostre assessorament».

Carrera ha destacat que «és molt important posar en valor la figura de la persona emprenedora entre els més jóvens perquè el nostre municipi sempre s'ha caracteritzat per tindre un teixit empresarial de xicotetes i mitjanes empreses (Pimes) molt divers i dinàmic. A més, mitjançant este programa, aproximarem qüestions, tant econòmiques com del món empresarial, que els serviran de gran utilitat en un futur a curt termini».

Les primeres sessions d'este programa es realitzaran els dies 24 i 27 de gener en l'IES Camp de Morvedre i tots els centres que estiguen interessats poden contactar amb el departament mitjançant el correu promocioeconomica@aytosagunto.es per a rebre més informació i sol·licitar la visita del personal tècnic municipal.

Pujar