elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt ofereix rutes teatralitzades com a reclam turístic

Sagunt ofereix rutes teatralitzades com a reclam turístic
  • Consulta ací els horaris i com inscriure's en aquestes activitats gratuïtes

MÉS FOTOS
Sagunt ofereix rutes teatralitzades com a reclam turístic - (foto 2)

Sagunt mostra la seua part més històrica i artística amb les rutes teatralitzades que ha programat la regidoria de Turisme, en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana. L'objectiu és aprofitar l'estiu per a convertir a la capital del Camp de Morvedre en el centre turístic per excel·lència de la zona perquè veïns i visitants puguen conèixer els encants d'aquesta ciutat històrica.

Així, les propostes són Escena Grial, Escena Pirates i Escena Urban Art, amb una mostra de teatralització de diferents espais amb diferents escenes històriques.

Per a poder participar en aquestes activitats gratuïtes i reservar la visita només és necessari emplenar el formulari que apareix a Sagunt Turisme. Cal assenyalar que només es podrà reservar una ruta per persona.

Escena Grial 

La ruta Escena Greal se centra en la teatralització del Grial. A través dels diferents escenaris arquitectònics de Sagunt i tenint com a fil conductor la història del Greal, apareixen diversos personatges com un pelegrí, un jueu i un dominic que condueixen als visitants a través de les diferents cultures que van cohabitar a la ciutat.

Durant les visites es projectaran imatges relacionades amb el discurs de la visita.: des d'una imatge de la Ruta del Grial, l'Últim Sopar, Sant Calze, Catacumbes del Vaticà i calvari.

  • Aquesta ruta estarà disponible el 30 de juliol, i els dies 6, 13, 20 i 27 d'agost, a les 22.00 hores en totes les seues passades. 

Escena Pirates

El Grau Vell, un espai amb activitat comercial des de l'època ibera, és el lloc triat per a aquestes teatralitzacions. En la teatralització intervindran  un pirata barbaresc i un treballador de Josep Romeu. Els visitants s'endinsaran en ple segle XVI, amb la necessitat de construcció de la Torre defensiva, introduint així els atacs per part dels pirates als litorals i els seus interessos.

Es recorreran els magatzems del segle XVIII i la importància d'aquests davant les collites que havien d'exportar-se. Aprofitant els magatzems com a escenari, farà aparició  un empleat del moll, de segle XIX, qui ens narrarà de primera mà quals eren les condicions de treball, què s'emmagatzemava en les naus, entre altres.

  • Aquesta escenificació tindrà lloc el 28 de juliol, a més dels dies 4 i 18 d'agost, a les 11.00 hores.

Escena Urban Art

L'Escena Urban Art se centra en l'aposta del propi municipi de Sagunt per un museu a l'aire lliure, que pertany a la Ruta d'Art contemporani  de Turisme Comunitat Valenciana. El festival Més que Murs, del departament de Joventut, ha deixat la seua petjada a  els carrers i façanes de la ciutat amb diferents obres d'art que perduren i han donat lloc a aquesta ruta. Es tracta d'una ruta interpretativa, que es realitzarà tant amb tren com amb patinets elèctrics, com a part d'una forma de vida, que explora l'art en l'escena urbana. S'exploraran aquests murals i espais, cercant la reflexió individual de cada persona; el plaer estètic i el sentiment que produeixen cadascuna d'aquestes pintures. A més d'aprendre a interpretar-los; parlar dels seus creadors i creadores; i diferenciar les diferents tècniques i grafitis que existeixen. 

  • Per a aquesta última ruta, que a més compta amb degustació, es podrà reservar amb patinet el 19 d'agost, a les 18.30 hores; o bé amb tren el 29 de juliol i els dies 5 i 12 d'agost a les 18.30 hores.

Per a més informació, es pot visitar l'Oficina de Turisme o  trucar als telèfons 96 265 58 59 o 96 269 04 02.

Pujar