25 de setembre de 2020 25/9/20

Sagunt rep l'exposició itinerant ‘Dones en marxa’ amb obres patrimoni de la Diputació

Sagunt rep l'exposició itinerant ‘Dones en marxa’ amb obres patrimoni de la Diputació - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sagunt rep l'exposició itinerant ‘Dones en marxa’ amb obres patrimoni de la Diputació - (foto 2)

  Sagunt rep l'exposició itinerant ‘Dones en marxa. Imatges de dona i dones artistes en les col·leccions de la Diputació de València’ composta per obres patrimoni de la institució provincial. La Sala Glorieta de la Fundació Bancaixa acull esta exposició, que ahir dimecres 31 de juliol s'inaugurava, composta per mig centenar d'obres creades per dones o inspirades en elles, amb artistes com Sorolla, Pinazo, Genovés, Michavila, Aurora Valero, Carmen Calvo i Ángeles Marco.

  A l'acte d'inauguració van assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Cultura, Asun Moll; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; i el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón. També van assistir altres regidors de l’Ajuntament de Sagunt.

  L'exposició itinerant ‘Dones en marxa’, es compon de 55 peces d'artistes com Sorolla i Pinazo. A més, també hi ha obres de destacades pintores com Aurora Valero o Carmen Grau, totes les quals pertanyents al patrimoni artístic de la Diputació i amb la dona com a fil conductor. L'horari de visita de l'exposició és de dimarts a dissabte, de 17 a 21 hores, i dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores.

  L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va inaugurar-la afirmant que la Sala Glorieta i esta exposició “ajuden a consolidar Sagunt com un espai de turisme cultural, un aspecte essencial per a nosaltres i que potenciarem en esta legislatura”. Respecte al tema de l'exposició, va assegurar que és “molt important que reflexionem sobre el paper que ha jugat la dona al llarg dels segles i com ha evolucionat la seua imatge”. A més, l'alcalde va aprofitar per a recordar que també està disponible actualment l'exposició de La Tira de Dones amb motiu de Sagunt a Escena.

  La regidora de Cultura, Asun Moll, va donar les gràcies “al departament de Cultura i a les comissàries per fer possible i dur a terme esta exposició. És un orgull rebre-la i des de l'Ajuntament li donarem la màxima difusió perquè vinguen els col·legis”.

  El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, va destacar l'objectiu principal d'estes exposicions, ja que “d'esta manera les més de 4.000 obres de la Diputació veuen la llum i, en compte d'estar emmagatzemades o en un despatx, estan rodant per tota la província perquè la gent les veja i les gaudisca d'una forma tematitzada, a més de col·laborar amb altres institucions”.

  El president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón, va assegurar que esta exposició “és el colofó a la col·laboració que hem tingut amb tres exposicions molt interessants per la Capitalitat Cultural. Per a nosaltres ha sigut un plaer col·laborar amb totes les accions i felicite públicament l'Ajuntament”.

  ‘Dones en marxa’ mostra la imatge de les dones al llarg dels dos últims segles per a abastar un període de forta reivindicació per la igualtat, un aspecte en el qual la corporació provincial continua treballant dia a dia, ja que es tracta d'un projecte que naix des de l'àrea d'Igualtat de la Diputació, en la seua aposta per la visibilització de la dona en tots els àmbits, al costat del departament de Patrimoni de la corporació, amb una exposició itinerant configurada amb fons artístics de la Diputació i que té com a objectiu contribuir a reflexionar sobre el paper de les dones en el món cultural i artístic.

  L'exhibició consta de dos parts i compta amb Esther Alba i Mireia Ferrer en el paper de comissàries. La primera, dedicada a la representació de la dona, que inclou la iconografia tradicional, acadèmica, sobre la mirada imposada en el cos de la dona: retrats, nus, imatges de maternitat o ancianitat, al costat de la vida quotidiana i costums, i que mostra l'avanç de les temàtiques cap als plantejaments de la modernitat: pintura d'història, costumbrisme i vida moderna. I un segon bloc que pretén reflectir l'enlairament de les dones artistes per mitjà de beques i ajudes de la Diputació de València a través de tres blocs diferenciats: les beques de la Diputació, les beques d'ampliació d'estudis universitaris i les beques Alfons Roig.

  Pujar