elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt inicia la tramitació per a l'aprovació de l'esborrany del Pla Jove 2021/2025 per part del Ple Municipal

Sagunt inicia la tramitació per a l'aprovació de l'esborrany del Pla Jove 2021/2025 per part del Ple Municipal
  • S'ha remés als grups municipals una còpia d'este document que guiarà les futures polítiques de l'Ajuntament de Sagunt en relació amb el sector més jove de la població

MÉS FOTOS
Sagunt inicia la tramitació per a l'aprovació de l'esborrany del Pla Jove 2021/2025 per part del Ple Municipal - (foto 2)

La Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt ha tancat l'esborrany del futur Pla Municipal de Joventut 2021/2025 i ha començat la tramitació per a la seua aprovació per part dels grups municipals de la Corporació en el pròxim ple de setembre.

En este sentit, s'ha repartit una còpia del Pla Jove als grups municipals i s'abordarà en la pròxima Comissió Informativa de Cultura perquè els regidors puguen donar-li el vistiplau previ al seu pas per sessió plenària.

Este document guiarà les futures polítiques de l'Ajuntament en relació amb la joventut, i ja va ser tancat en la tercera i última assemblea juvenil que va tindre lloc el passat cap de setmana. En esta trobada del Fòrum Jove, en el qual van participar una trentena de joves d'entre 14 i 30 anys juntament amb el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, es va aprovar el document que marcarà el full de ruta del Consistori en aquelles polítiques que afecten a joves i adolescents del municipi.

Per tant, després de més d'un any de treball en què joves i personal tècnic han identificat les diverses necessitats i problemàtiques d'este grup de població, s'ha construït un document amb propostes d'acció i millora dels mencionats problemes. Este document està dividit en tres eixos: Territori i Medi Ambient (amb propostes sobre equipaments i espais públics, medi ambient, transport i mobilitat urbana); Construint Societat (propostes d'igualtat i inclusió i participació juvenil); i, finalment, Benestar Integral (que engloba l'oci educatiu, esport i salut, emancipació i art jove).

En total, han eixit 60 propostes entre estos tres eixos en un document, el Pla de Joventut, que ha passat per diferents fases de treball. S'han realitzat enquestes en els centres de Secundària, juntament amb un tauló en línia per a recollir propostes, a més dels tres fòrums oberts que s'han realitzat durant l'any. Així mateix, al llarg dels mesos de juny i juliol s'han realitzat trobades amb joves i tècnics municipals així com amb els regidors i regidores de l'equip de Govern per a estudiar i reformular, en el seu cas, les propostes rebudes.

Per al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «ha sigut un procés llarg i costós, amb molta feina per part dels tècnics i dels joves que s'han implicat en este pla, però, al final, el resultat ha sigut un document amb 60 propostes molt treballat i molt assentat en la realitat, amb idees i suggeriments que milloraran la qualitat de vida de les persones joves» del municipi.

«Ara portarem a ple este document perquè els grups municipals li puguen donar el vistiplau i s'enviarà a les diferents regidories perquè tinguen en compte estes propostes a l'hora d'elaborar els pressupostos de les seues delegacions», ha anunciat Sampedro.

Una vegada aprovat pel Ple Municipal, des de la Regidoria de Joventut i Infància i el Grup Motor de joves es crearà una comissió de seguiment perquè, a partir de 2022, supervise la posada en marxa de les 60 accions plantejades.

Pujar