8 d’agost de 2020 8/8/20

Sagunt donarà les campanades de Nit de Cap d'Any des de l'església de Santa Maria

Sagunt donarà les campanades de Nit de Cap d'Any des de l'església de Santa Maria - (foto 1)

  Este dimarts la regidoria de Festes i Cultura Popular va anunciar que un any més, per tercer consecutiu, es realitzarà la festa de Cap d'Any. Així, l'església de Santa Maria i la plaça Major seran l'escenari en el qual Sagunt celebrarà la Nit de cap d'any 2019 i donarà la benvinguda al nou any amb les dotze campanades.

  Tal com ha explicat la delegada de Festes, Asun Moll, "enguany serà el departament de Festes el que organitze l'esdeveniment, però estarà recolzat pel departament de Turisme, perquè és una activitat que volem acostar als pobles de la comarca i dels voltants. A més, estem acompanyats i avalats per la Federació de Penyes de Sagunt".

  La cita, com en anys anteriors, consistirà en les clàssiques campanades i les tradicionals raïms un xicotet castell de focs artificials i una posterior festa que estarà amenitzada per l'orquestra La València. A més, els comerciants locals amb activitat festiva podran demanar permís a l'Ajuntament per a ampliar els seus horaris.

  Per altra banda, Natalia Antonino, regidora de Turisme, ha explicat que "el departament de Turisme col·labora en l'organització de la festa de Cap d'Any amb falques de promoció i difusió de l'esdeveniment i cartelleria, perquè entenem que a més de convidar la ciutadania perquè vinga a esta festa, que és una festa familiar, de costums, que genera economia en el municipi", i que com bé ha explicat s'ha de fomentar. "Entenem que és un producte que devem recolzar i vendre", ha declarat la regidora, que ha assenyalat que a més "se celebra en un lloc emblemàtic com és la plaça Major i el campanar de Santa Maria".

  Així mateix, el president de la Federació de Penyes, Ricardo Melià, ha indicat que "és una festa demandada per la gent jove i els més majors, els qui poden gaudir sense haver de desplaçar-se a cap lloc. La gent cerca quedar-se dins del seu poble, gaudir de la festa i després anar-se'n a casa".

  Idea que compartix Moll, ja que ha declarat que la finalitat de l'acte a manera d'eslògan podria ser: "Queda't a casa, no agafes el cotxe i gaudix de la festa".

  L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha qualificat de "tradició" la festa de Cap d'Any i ha explicat que des que la idea es va iniciar dos anys arrere ha tingut "una gran acceptació. Espere que la gent gaudisca, que no haja d'agafar el cotxe per a desplaçar-se a altres pobles. Tenim servei d'autobusos perquè la gent puga celebrar estos dies tan assenyalats amb tota la seguretat", ha comentat Fernández.

  Pujar