1 de juny de 2020 1/6/20

Sagunt compta amb una estació meteorològica local que oferix dades en temps real

Sagunt compta amb una estació meteorològica local que oferix dades en temps real - (foto 1)

  L'Ajuntament de Sagunt, a través de l'empresa valenciana Inforatge, ha posat en marxa un nou servici d'informació meteorològica local a través d'internet. Esta informació està disponible de forma actualitzada a través de la pàgina web http://inforatge.com/meteo-sagunt i de la pàgina web municipal.

  Les dades arreplegades provenen d'una estació meteorològica instal·lada a Sagunt, darrere de la base de la Policia Local, damunt de la nau de Manteniment. D'esta manera permet registrar de forma local els fenòmens del clima en compte de suposar-los usant models matemàtics. La informació que arreplega l'estació es transmet cada deu segons a una base de dades en temps real.

  El regidor de Medi Ambient, Enric Ariño, s'ha reunit amb el representant de l'empresa Inforatge, Rober Esteve, i ha destacat que "el gran avantatge d'este servici és que és personalitzat. Les dades que veiem són d'una central meteorològica que tenim en el municipi i, per tant, les dades són d'ací, la temperatura és d'ací, la velocitat del vent també i a més tenim un històric, que això ajuda". El regidor ha assegurat que és un servici "molt útil, molt interessant i amb el qual tots estarem molt satisfets".

  Este servici permet enviar missatges de text o mitjançant l'aplicació WhatsApp de previsió, alertes, prevenció i seguiment dels fenòmens meteorològics en temps real als telèfons mòbils dels responsables polítics de l'Ajuntament i de les forces de seguretat, amb la finalitat d'anticipar i detallar qualsevol situació meteorològica i donar tots els detalls necessaris perquè les actuacions municipals siguen el més previsores i eficaces possibles.

  Ariño ha explicat que l'empresa "ens avisa via WhatsApp que hi ha gran probabilitat que alguna cosa passe, com ha sigut este últim cap de setmana, que afortunadament les pluges no van caure a Sagunt, però ja ens van dir que hi havia gran perill que açò passara i per tant vaig avisar la policia i la guarderia rural perquè estigueren alerta i es van preparar una sèrie de mitjans per a evitar els llocs més conflictius".

  A part d'ajudar en la prevenció davant fenòmens climàtics adversos, Ariño destaca que este servici facilita l'elaboració de certificats per a sol·licitar ajudes per danys a causa d'estos fenòmens, com és el cas de les companyies d'assegurances o les declaracions de zona catastròfica.

  En la pàgina web d'Inforatge, l'usuari pot consultar la informació meteorològica del moment, la predicció de radiació ultraviolada, la previsió dels dies següents i altres dades d'interès més específiques com la previsió marítima, l'informació sobre el pol·len, etc. A més, la web oferix un apartat de blog amb entrades curioses sobre meteorologia que s'actualitzen cada mes i de links per a les persones que estiguen interessades en aprodunfir en diversos aspectes de la climatologia.

  Pujar