11 d’agost de 2020 11/8/20

Sagunt anuncia les novetats per a la fase 3

Sagunt anuncia les novetats per a la fase 3 - (foto 1)
  • L'Ajuntament de Sagunt ha decidit suspendre la nit de Sant Joan i tancarà les seues platges per a això

En roda de premsa ha comparegut l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, juntament amb la regidora de Cultura i Festes, Asun Moll, la regidora d'Universitat Popular, Promoció del Valencià i Cooperació Internacional, Maria Josep Soriano, i el regidor de Platges, Roberto Rovira. En ella s'ha anunciat el tancament de les platges per a la nit de Sant Joan, així com altres mesures culturals, esportives i comercials.

Darío Moreno ha assegurat que el tancament de les platges en Sant Joan és una mesura de cautela ja que suposaria posar en un “gran risc” a la ciutadania. Tampoc es realitzaran els actes habituals com l'orquestra ni tampoc els correfoc. Des de l'executiu s'ha fet una crida a la responsabilitat de la ciutadania per a evitar altercats durant aqueixa nit: “Estem encara en fase 3, no sabem què pot passar”, adverteix Asun Moll.

Per a garantir el no ús de les platges la nit del 24 de juny, “es desallotjaran les platges a les 20:00h, hi haurà reforços de la Policia Local i els equips de salvament ampliaran una hora la seua jornada per a ajudar a la policia en el desallotjament”, afirma Roberto Rovira, regidor de Platges.

La temporada de bany, que va començar el passat cap de setmana, ha passat el primer cap de setmana sense incidències. “Cal guardar dos metres de distància entre els nuclis de persones”, recorda Darío Moreno.

Les noves mesures de la fase 3

Amb l'avanç a la fase 3 de la desescalada, noves normes es posen en vigor. Entre elles, s'estableix la lliure circulació entre províncies de la Comunitat Valenciana, si bé encara caldrà esperar per a poder traslladar-se a altres comunitats autònomes.

S'eliminen també les franges horàries de manera oficial, encara que des de l'Ajuntament es recomana que en els comerços es mantinga “un espai preferent per a atendre els grups de risc”, tal com ha aconsellat Darío Moreno.

A més, es manté l'ús obligatori de les màscares i la distància de seguretat es redueix a 1,5 metres. Les reunions augmenten el nombre de possibles participants i, en aquesta nova fase, es podran ajuntar fins a 20 persones no convivents.

No tornen encara les ‘paxangues’ entre amics

Hi ha hagut diversos avanços en l'àmbit de l'esport, però els tan anhelats partits entre amics hauran de continuar esperant. “És una mesura que encara no està plantejada”, ha assegurat Darío Moreno. L'alcalde socialista també ha indicat que les instruccions acostumen a arribar poc abans de l'inici de la nova fase, per la qual cosa tampoc se sap encara si es podran disputar aqueixes ‘paxangues’ en la nova normalitat.

“Es podrà practicar a l'aire lliure activitat física individual sense contacte físic i modalitats esportives que es practiquen per parelles”, ha anunciat Darío Moreno. Per tant, els esports col·lectius a l'aire lliure segueixen sense estar permesos en la fase 3.

S'amplia l'aforament en cultura, comerç i oci

L'aforament en cinemes, teatres o musicals passa a ser del 75% sempre amb butaques assignades prèviament. L'alcalde ha recalcat l'aposta del departament de cultura en l'agenda cultural ja que és un dels sectors que més afectat s'ha vist per la pandèmia.

Els comerços podran ocupar un 75% de l'aforament del local sempre guardant la distància de seguretat de 1,5 metres. Els bars i restaurants podran obrir amb un 75% de l'aforament en el seu interior i ja amb el 100% de les terrasses. Les taules hauran de continuar guardant la distància de dos metres entre elles. A més, els clients podran fer ús ja del servei en barra.

L'aforament en els centres comercials serà del 60%, encara que dins dels diferents comerços s'estableix el 75% d'aforament. Les discoteques i els pubs podran ocupar un terç del seu aforament eliminant sempre la pista de ball, que podrà ser ocupada amb més taules i cadires.

Multes per no portar màscara

Fa unes setmanes el Govern va anunciar l'obligatorietat de l'ús de les màscares. Doncs, aquest cap de setmana, a Sagunt s'han interposat 20 denúncies pel no ús d'aquest element de protecció. Darío Moreno ha recalcat que s'han reduït les denúncies per incompliment de franges horàries, però s'han augmentat quant a l'ús de la màscara. Recorda també l'alcalde de la localitat que, en cas de multa per no portar màscara dins del vehicle en cas de persones no convivents o en reunions en la via pública, “es multa a qui no porta la màscara”. En termes generals, entre els mesos de maig i juny s'han interposat a la ciutat un total de 648 sancions.

Canvis en els cementeris

Als enterraments podran acudir en aquesta nova fase un màxim de 50 persones a l'aire lliure i 25 si és en espai tancat. A més, les cerimònies religioses augmenten el seu aforament fins al 75%.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar