elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt acull este cap de setmana els dos partits amistosos que disputa la Selecció Espanyola d'Handbol Femení contra Romania

Sagunt acull este cap de setmana els dos partits amistosos que disputa la Selecció Espanyola d'Handbol Femení contra Romania
  • Totes dues trobades seran a les 18.30 hores i tenen la finalitat de servir com a preparatiu per als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio de 2021

La Real Federació Espanyola d'Handbol Femení ha triat el Pavelló del Poliesportiu Municipal de Sagunt (internuclis) com a seu per a celebrar els pròxims dies dissabte, 11 de juliol, i diumenge, 12 de juliol, els dos partits amistosos que disputarà la Selecció Espanyola d'Handbol Femení contra la selecció de Romania. Totes dues trobades seran a les 18.30 hores i tenen la finalitat de servir com a preparatiu per als pròxims Jocs Olímpics de Tòquio de 2021.

Durant la presentació de totes dues trobades, que ha tingut lloc este matí a l'Ajuntament de Sagunt, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno ha destacat «que este tipus d'esdeveniments, tenen un impacte esportiu, però també tenen un impacte econòmic per a la ciutat, que per descomptat ens ajuda a situar a Sagunt en el mapa i afermar a Sagunt com a capital de l'esport, i particularment una ciutat molt lligada a l'handbol. Sempre insistim també en eixe component de reducció de la bretxa de gènere en l'esport, per això és molt important que les nostres xiquetes i dones a la ciutat tinguen referents de dones esportistes que arriben lluny».

En este sentit, el regidor d'Activitat Física, Salut i Esports, Javier Timón, ha destacat que «és un honor que la Federació haja triat Sagunt com a seu per a estos partits» i ha explicat que «se cediran les instal·lacions necessàries, tant per a la disputa dels partits com per als entrenaments, i totes dues seleccions estaran allotjades en el nostre municipi, la qual cosa atorga un valor afegit, no sols a nivell econòmic, sinó també pel que suposa com a foment turístic de la nostra ciutat».

L'aforament que acollirà el pavelló és de 650 persones, i les entrades es repartiran a partir d'esta nit de manera gratuïta entre els socis aficionats dels dos clubs del municipi, Fertiberia Balonmano Puerto Sagunto y Club Balonmano Morvedre, així com algunes entrades també estan reservades per a jugadores i jugadors i entrenadores i entrenadors.

D'altra banda, el gerent i el secretari tècnic de la FBMCV, Miguel Ángel Valero, ha indicat que «per a nosaltres és una satisfacció jugar a Sagunt, agrair a l'Ajuntament per l'esforç i col·laboració, i als dos clubs implicats per l'empatia al cap d'un any tan complicat amb els vostres socis aficionats, als quals els ha regalat les entrades». A més, entre les files de l'equip nacional, la selecció compta amb una veïna del municipi saguntí, Alexandrina Cabral Barbosa, que ha agraït a la Federació Valenciana i a l'Ajuntament «l'esforç que ha realitzat per portar esta trobada a la ciutat, per a mi és una alegria enorme poder gaudir de dos partits amistosos, perquè considere que Sagunt és la meua casa».

Entre els assistents està previst que estiga l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la delegada del Govern, Gloria Calero; el president de la Real Federació Espanyola d'Handbol, Francisco Blázquez; el president de la Federació d'Handbol de la Comunitat Valenciana (FBMCV), Pedro Fuertes; el president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, i altres membres de la Corporació Municipal.

Durant totes dues trobades es contemplaran per part de l'organització totes les mesures i recomanacions sanitàries de prevenció enfront de la COVID-19, que seran així mateix d'obligat compliment per al públic. A més, s'estan duent a terme rigorosos protocols d'higiene i salut per a evitar els contagis i la propagació del virus.

Pujar