21 de setembre de 2020 21/9/20

Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2019

Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2019 - (foto 1)
  • Vora 500 menors diuen adéu a l’edició d’enguany amb una festa en els tres centres que l’han acollida

MÉS FOTOS
Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2019 - (foto 2)
Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2019 - (foto 3)
Sagunt acomiada l’Escola d’Estiu 2019 - (foto 4)

L’Escola d’Estiu de Sagunt s’ha acomiadat, dimecres 31 de juliol, amb un festa en cadascun dels centres que l’han acollida. Els vora 500 xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys inscrits en l’edició de 2019 han participat des de l’1 de juliol en esta iniciativa organitzada per la regidoria de Joventut, projecte de la qual enguany girava al voltant de l’aniversari de la primera volta al món de Magallanes i Elcano.

Els tres centres que han acollit l’edició de 2019 de l’Escola d’Estiu han sigut el CEIP María Yocasta i el CEIP Cervantes al nucli del Port de Sagunt i el CEIP Cronista Chabret a Sagunt i cada escola ha treballat el projecte en diferents grups d’edat (Miniescoleta, amb els nascuts i les nascudes de 2014 a 2015; Escoleta, de 2013 i 2012; Campa, de 2011 a 2010; i Urba, de 2007 a 2009). Per a l’edició d’enguany, a més a més, la regidoria de Joventut ha contractat de manera indirecta 48 monitors; 24 monitors en pràctiques; 2 voluntaris europeus; 1 auxiliar de clínica; 1 auxiliar administrativa i 3 auxiliars de menjador, juntament amb l'animadora sociocultural que coordina el projecte.

Des de l’organització apunten que l’edició d’enguany ha aconseguit totes les metes que es marcaren a principi de l’estiu i s’han compartit moltes d’experiències en cada aula entre l’alumnat que ha finalitzat amb ganes de repetir. A més, esta edició també ha complit amb un dels objectius més importants, que era l'aposta ferma per la sostenibilitat i el medi ambient. Dins de l’Escola d’Estiu, segons l’organització, ha sigut decisiva la complicitat i la col·laboració de les tres direccions de les seus del projecte, amb un gran suport de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt. També, destaquen la labor exercida des de l'àrea de Serveis Socials i la seua col·laboració amb l’equip del projecte Diver Estiu.

Però, segons manifesta l’organització, per a fer realitat tot els objectius és necessari comptar amb un suport extern que ajude a fer més fàcil el camí per a aconseguir-los. Per això agraixen la col·laboració de totes aquelles entitats i departaments que fan possible, sobretot en l'efecte multiplicador a la ciutat, l’objectiu principal que s'ha de complir cada curs. Estes entitats col·laboradores són Avocam, Morvedre Acull, Onda Cero Sagunt, l’àrea de presidència de València Port, Residència Tercera Edat i Centre de Dia Velluters (València), Residència Tercera Edat i Centre de Dia Port de Sagunt, NATURIA, CEACV, MUVIM, Academia de Artes Marciales Keysi, Museu Històric Sagunt, Casino Port de Sagunt, Casal Jove, Educació Viària, departaments municipals d'Educació, Arxius i Biblioteques, Cultura, Manteniment, Platges i SAG, la Diputació de València i la platja sostenible d’El Puig. A més també volen agrair la participació de tot l’equip docent i directiu del CEIP Tarazona així com del CEE Sant Cristòfol.

Finalment, han valorat l’acceptació al canvi de totes les famílies quant a la realització de tots els tràmits d'informació mitjançant suport digital per a reduir l'excessiu consum de paper, a més, per la confiança dipositada en una nova edició, perquè sense elles no es possible realitzar este projecte i són la clau perquè tire avant.

Pujar