28 d’octubre de 2020 28/10/20

Sagunt ha acollit la I Jornada de Seguretat en temps de Covid

Sagunt ha acollit la I Jornada de Seguretat en temps de Covid - (foto 1)
  • Este matí el Teatre de Begoña ha albergat una sèrie de ponències sobre seguretat a les platges amb la utilització de drons, una vegada reconegut Sagunt com a municipi segur

El teatre de Begoña del Port de Sagunt ha acollit durant este matí la I Jornada de Seguretat en temps de Covid, organitzada per l'Ajuntament de Sagunt i la Policia Local. Esta jornada ha consistit en una sèrie de ponències oferides per membres de les forces i cossos de seguretat locals, d'entitats com l'Agència de Seguretat i Emergències i 112, Bandera Blava i d'empreses que han participat en la seguretat de les platges del municipi com són General Drones o Mars Intelligence.

La jornada ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i de la regidora delegada de Policia Local, Natalia Antonino, els qui s'han encarregat d'obrir-la i tancar-la, respectivament, acompanyats pel comissari principal de la Policia Local de Sagunt, Rafael de Manuel, i pel secretari autonòmic de l'Agència de Seguretat i Emergències i 112, José María Ángel Batalla.

Durant l'obertura de la jornada, Antonino ha assenyalat que des que va començar la pandèmia han sigut temps difícils que exigien una resposta immediata, «hem estat en primera línia donant el millor de nosaltres mateixos, i precisament per esta immediatesa s'ha necessitat que en estos moments hagen sigut l'experiència, l'enginy, el compromís i la vocació professional dels actors implicats, des d'organismes autonòmics fins a municipals, els que hagen fet que cada municipi haja desenvolupat la seua pròpia estratègia ja que ens hem enfrontat a una situació d'emergència sense precedents».

D’altra banda, l'alcalde ha volgut ressaltar la figura de l'Agència d'Emergències des de l'experiència de l'Ajuntament de Sagunt, «no sols és una entitat proactiva que sempre està liderant en diferents àmbits i buscant noves iniciatives en les quals participar, sinó que a més quan veu ajuntaments, grups de persones o empreses, com per exemple General Drones, que tenen iniciatives interessants, també s'implica per conéixer-les de prop i veure com això es pot extrapolar i com es pot aprendre, i això és molt important per a nosaltres des de l'Ajuntament i és molt important per descomptat per a la Policia Local».

Una vegada oberta la Jornada de Seguretat en temps de Covid ha tingut lloc la ponència ‘Turisme segur: creació, evolució i adaptació a la nova normalitat de la Policia de Platges’, a càrrec de l'inspector de Policia Local i responsable de la secció de Policia de Platges, Antonio Pacheco. A continuació, el vicepresident primer de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor de Bandera Blava a Espanya, José Palacio Aguilar, ha oferit ‘Iniciatives d'interés per a la seguretat a les platges. Sagunt municipi segur’. I abans de la parada de mitjana demà, el cofundador i CEO de l'empresa General Drones, Adrián Plazas, ha presentat ‘Potència la seguretat de les teues platges reforçant els serveis de socorrisme mitjançant l'ús de drons’.

D’altra banda, al migdia, l'inspector de la Policia Local i responsable de la secció de Seguretat Ciutadana, Esteban Feria, ha tractat ‘Aplicacions en seguretat ciutadana: el dron com a eina per a un municipi segur’. Després, els CEOS de l'empresa Mars Intelligence, Vicenç Guillem i Iñaki Jauregui, han oferit ‘Aplicacions en operatius reals en seguretat’. A continuació, la cap del Servei d'Emergències, Inmaculada Piles, ha conversat sobre ‘La utilització de drons en situacions d'emergència’.

Finalment, una vegada clausurada la jornada, ha tingut lloc una demostració a la platja del Port de Sagunt amb la realització d'un simulacre.

Pujar