15 d’agost de 2020 15/8/20

Roberto Rovira: «Com ja comunicarem als veïns la intenció és assumir la propietat del depòsit d'aigua de Churruca i rehabilitar-lo»

Roberto Rovira: «Com ja comunicarem als veïns la intenció és assumir la propietat del depòsit d'aigua de Churruca i rehabilitar-lo» - (foto 1)
  • Després de l'informe tècnic sobre l'estat de l'edifici, segons el regidor de Patrimoni Històric i Industrial, el següent pas és buscar el mecanisme legal juntament amb al departament d'Urbanisme per a adquirir la propietat i posar-lo en valor

El regidor de Patrimoni Històric i Industrial, Roberto Rovira, ha declarat que la intenció del departament que dirigix és la d'assumir la propietat del depòsit elevat d'aigua del barri de Churruca per a rehabilitar-lo, responent així a les acusacions abocades en premsa sobre l'estat de deterioració d'esta estructura històrica. «Així ho hem comunicat als veïns en diverses ocasions, que són ara mateix els propietaris de l'edifici», ha manifestat el regidor, «així com a tots els grups de l'oposició en la comissió d'Hisenda que s'ha celebrat hui». Malgrat que en l'actualitat està en desús, ha explicat l'edil, «entenem que és un element que ha de formar part del patrimoni cultural de la nostra ciutat ja que forma part de la història del Port de Sagunt».

Este assumpte respon a una queixa telefònica d'una veïna de la zona que al juliol de 2019 va denunciar la deterioració del depòsit, per la qual cosa es va redactar un informe tècnic per part del departament d'Urbanisme. Este informe aconsellava, com a mesures cautelars, tancar la zona afectada amb tanques de manera provisional per perill a danys personals, treballs que es van dur a terme per part de la Policia Local de Sagunt. Així mateix, l'informe detalla els treballs a realitzar a la vista dels danys de l'edifici, tant en l'estructura com en el propi depòsit, sempre emparades per l'estudi estructural amb forma de projecte tècnic i signat pel tècnic corresponent.

Ara mateix, com explica el regidor, el següent pas és buscar el mecanisme legal juntament amb el departament d'Urbanisme per a adquirir la propietat de l'edifici, ja que actualment és de la Comunitat de Veïns Grup Churruca, per a posteriorment rehabilitar-lo i posar-lo en valor i, així, protegir esta peça del patrimoni de la ciutat.

Esta estructura, que data dels anys 50 del segle passat, va servir en el seu moment per al proveïment d'aigua potable als immobles del Grup Churruca, però hui dia, la zona ja compta amb proveïment d'aigua potable de la xarxa municipal, per la qual cosa l'edifici està en desús.

Pujar