23 de setembre de 2020 23/9/20

Ricardo Pérez interpretarà a la flauta travessera i Marta Vela al piano el concert del 8 de juny a les 20 h en el Teatre Begonya

  La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt organitza un recital de flauta i piano en record al pianista Mario Monreal, declarat fill predilecte de Sagunt. El concert tindrà lloc el 8 de juny a les 20 h en el Teatre Begonya. L'esdeveniment és gratuït fins a completar l'aforament i durarà 70 minuts. Este recital està dins del cicle de Recuperació del Patrimoni Musical on es realitzen diversos concerts gratuïts per a posar en valor el piano de Begonya, patrimoni cultural de la ciutat.

  Interpretant amb la flauta travessera estarà l'artista Ricardo Pérez, que inicia la seua formació musical en la Lira Saguntina i rep les primeres classes de solfeig de Mario Monreal pare (‘el iaio Monreal’). Continua els estudis de flauta travessera en el Conservatori Superior de Música de València, amb els professors M. Campos i E. Forest. Posteriorment es trasllada a Madrid, on acaba els seus estudis i obté les màximes qualificacions amb els professors López del Cid i Antonio Arias.

  És membre de diverses agrupacions camerístiques com el Duo Eolos (flauta-arpa), Corde ed ària (flauta-guitarra), el trio Plus Due i el quartet Limbus, així com de l'Associació Aragonesa d'intèrprets de Música. Des de 1988 exercix la seua labor pedagògica en diferents conservatoris, actualment és professor titular del Conservatori Professional de Música de Saragossa.

  Interpretant amb el piano estarà Marta Vela. Nascuda a Saragossa, l'artista realitza els estudis de Piano en el Conservatori de Música de la seua ciutat natal amb Marina Pesci. Cursa el Grau Superior en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València amb el gran pianista saguntí Mario Monreal, amb qui continua els estudis de perfeccionament i manté una estreta relació professional i personal. Posteriorment rep classes de Ramón Coll. Forma Duo de Piano a quatre mans juntament amb la pianista Pilar Abelló des de 1986.

  Actua en nombroses sales de concert espanyoles, així com en diferents cicles de música. És membre de l'Associació Aragonesa d'Intèrprets de Música i participa en diverses edicions del cicle de Música en el Museo del Foro Romano de Saragossa i en altres cicles d'esta associació. És professora titular de piano en el Conservatori de Música de Saragossa des de 1991.

  Pujar