27 de novembre de 2020 27/11/20

“Ressona” acompanya Sagunt a Escena

“Ressona” acompanya Sagunt a Escena - (foto 1)

  L'Ajuntament de Sagunt i el col·lectiu de promoció cultural Sagunt Reviu organitzen la iniciativa cultural Ressona que comprén esdeveniments teatrals i musicals complementaris a la programació oficial de Sagunt a Escena. Es tracta d'actuacions gratuïtes que es repartixen entre la pujada al Castell i l'escenari de l'Off Romà, situat als peus del Teatre Romà, durant el mes d'agost i fins a la clausura de Sagunt a Escena.

  En l'organització de Ressona participen les regidories de Cultura, Turisme, Joventut, Festes i Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura i l'Agència Valenciana de Turisme, de la Generalitat Valenciana.

  Ressona té la funció de complementar l'oferta cultural de Sagunt a Escena i aprofitar la seua forta repercussió per dinamitzar l'entorn social i cultural del municipi. El pròxim esdeveniment de la programació consisteix en l'actuació de Mar Lozano i Andrés Tamarit, el dia 12, a les 21 hores, en l'escenari de l'Off Romà.

  Segons Fran Nàjera, representant de Sagunt Reviu, "Ressona tracta de complementar Sagunt a Escena i l'Off Romà, un festival que està consolidat des de fa més de 30 anys, i el que volem és donar-li una mica més de vida al poble, dinamitzar la pujada al Castell i, sobretot, omplir els dies buits que hi ha en la programació i aprofitar l'escenari de l'Off Romà". A més, ha ressaltat que l'objectiu del projecte és identificar Sagunt com un escenari cultural, no solament reconegut en l'àmbit local sinó també en l'àmbit estatal.

  Des de la delegació de Cultura, el regidor José Manuel Tarazona ha recalcat la importància de reforçar Sagunt a Escena amb diverses activitats complementàries com Ressona i altres com la Tira de Dones, Saguntum Civitas o l'exposició de la ceramista Anna Pastor.

  "Volíem incrementar les possibilitats de Sagunt com una ciutat cultural i una ciutat amb projecció, i un festival de Sagunt a Escena no tan institucionalitzat sinó també d'alguna manera alternatiu, complementant tota l'activitat que s'estava fent fins ara. Pensem que açò és molt bo i positiu perquè, d'una banda, també té un complement cultural durant tot l'estiu", ha declarat Tarazona.

  El regidor ha recordat que estes activitats s'han coorganitzat amb la col·laboració de diversos departaments: "D'alguna manera pretenem potenciar la ciutat en l'àmbit cultural, turístic i també de valors, crec que eixe ha de ser el nostre posicionament", ha dit Tarazona.

  La regidora d'Igualtat, María Giménez, ha reafirmat el seu suport a Sagunt Reviu per impulsar "xicotets festivals una mica experimentals, però que espere que es consoliden" per part de "ments inquietes, despertes i joves del nostre municipi".

  Giménez recorda la interpretació, este 19 d'agost, de l'obra La Sal que ens ha partit, que aborda "la problemàtica de la immigració des de la perspectiva del gènere de les dones i que en eixe cas va a tindre tot el suport des d'Igualtat com tota la resta, per descomptat".

  Per altra banda, la regidora de Turisme Natalia Antonino ha subratllat que "a Sagunt el teló no es tanca quan acaba la funció, sinó que continua i eixe és un dels objectius que té Sagunt Reviu ací en la ciutat".

  "Ens sembla una idea molt bona per dinamitzar el turisme com a tal, hem d'anar un pas endavant i trobar un altre tipus de localitzacions o llocs per ajudar a difondre Sagunt molt més", ha declarat Antonino, qui ha dit que el departament de Turisme està obert a iniciatives com Sagunt Reviu.

  Pujar