elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Turisme organitza Escena Romana Saguntum per promocionar la cultura romana el pròxim pont de novembre

La regidoria de Turisme organitza Escena Romana Saguntum per promocionar la cultura romana el pròxim pont de novembre
  • Esta és una programació composta per activitats i esdeveniments relacionats amb les cultures que han viscut a la ciutat, i compta amb tallers per a públic familiar, visites temàtiques especialitzades, i gastronomia, entre d’altres

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat per al pròxim pont de novembre Escena Romana Saguntum, una àmplia programació d'actes per a la promoció de la ciutat. Les activitats s'han realitzat a través del Pla d'Arts Escèniques que finança Turisme Comunitat Valenciana i, en este cas, es tracta de la posada en marxa d'activitats i esdeveniments relacionats amb les cultures que han viscut a la ciutat.

En este sentit, les activitats mostraran la cultura romana en tots els seus vessants, per a la qual cosa la regidoria de Turisme presenta una àmplia programació, amb activitats per a tots els públics, tallers per a públic familiar, visites temàtiques especialitzades, i gastronomia, entre d’altres. Des de la regidoria de Turisme han assenyalat que la cultura romana ha deixat un gran llegat d'època i fets històrics, que atrauen cada any milers de turistes i visitants.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assenyalat que «són activitats que intenten recuperar part del nostre passat romà i la nostra tradició, i a més col·laborem eixamplant la nostra cultura i fent activitats d'oci per a tota la ciutadania. Este és un mix que considerem molt interessant i que esperem consolidar en futurs anys, perquè a poc a poc generem més turisme i interés cultural d'una forma desestacionalitzada, i així aconseguir que al llarg de tot l'any puga haver-hi una indústria viable per a la ciutat que genere ocupació i riquesa».

El divendres 29 d'octubre, comencen les activitats a les 18.00 hores amb la inauguració i conferència sobre la Fundación de la ciudad hasta la República (Etapa Ibérica) en la Via del Pòrtic. Els actes continuaran el dissabte, 30 d'octubre, a les 11.00 hores amb la visita guiada de temàtica romana, que tindrà com a punt de trobada l'Oficina de Turisme de Sagunt. A més, a les 12.00 i 13.00 hores tindran lloc els tallers de Déus Romans a la Casa dels Berenguer i a les 18.00 serà la xarrada Vestimenta Civil Época Romana en la Via del Pòrtic. Finalment, el dissabte a les 19.15 hores serà el Precatlo Ofrena dels déus, i a continuació la desfilada des de la plaça del Fòrum, Pompa Romana.

Les activitats continuaran el diumenge, 31 d'octubre, amb els tallers de legionaris i vestals a les 11.00 i 12.00 hores a la Casa dels Berenguer i a les 12.30 el taller de gastronomia romana a les 12.30 hores. A més, a les 17.30 hores en la Via del Pòrtic tindrà lloc l'itinerari cultural i degustació Arqueogastronomía Alimentació i vida quotidiana en l'àmbit públic i privat a Roma i, per a finalitzar el dia, a les 18.00 hores, la Via del Pòrtic acollirà la conferència sobre la Fundación de la ciudad. Período Imperial.

Finalment, el dilluns 1 de novembre a les 10.30 hores les activitats començaran amb la desfilada Pompa Romana, des de la plaça Cronista Chabret fins al Teatre Romà. També a les 11.00 hores tindrà lloc la visita guiada de temàtica romana, que tindrà com a punt de trobada l'Oficina de Turisme de Sagunt i, a més, a la mateixa hora en la Via del Pòrtic serà l'itinerari cultural i degustació Arqueogastronomía Alimentació i vida quotidiana en l'àmbit públic i privat a Roma. Així mateix, a les 11.30 hores tindrà lloc el taller de Gladiatura, exhibició i combats en el Teatre Romà. Finalment, a les 12.00 i 13.00 hores, la Casa dels Berenguer acollirà els tallers d'Indumentària i amulets.

Els i les interessades que tinguen algun dubte o vulguen rebre més informació poden telefonar al 962 655 859 o al 962 690 402. La reserva és obligatòria i es pot realitzar telefonant al 633 792 115.

Pujar