elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Joventut i Infància crea una enquesta col·laborativa en línia perquè els i les jóvens opinen sobre les problemàtiques de Sagunt

La regidoria de Joventut i Infància crea una enquesta col·laborativa en línia perquè els i les jóvens opinen sobre les problemàtiques de Sagunt
  • En l'enquesta poden participar persones d'entre 14 i 30 anys, residents en el municipi, per a opinar sobre les carències i problemes existents

La regidoria de Joventut i Infància ha posat en marxa una enquesta col·laborativa de manera en línia perquè els i les jóvens puguen opinar sobre les problemàtiques que detecten a Sagunt. En esta enquesta poden participar jóvens d'entre 14 i 30 anys, residents en el municipi, per a opinar sobre les carències i problemes existents, votant a més les prioritàries. En la web es poden plantejar les queixes relatives a oci i temps lliure, formació i ocupació, mobilitat i transport, equipaments públics, salut, o fins i tot afegir altres ítems. També es poden enviar els suggeriments i problemàtiques a través de les xarxes socials del departament i del Casal Jove, via Instagram, Facebook, whatsapp, etc.  
 
D'altra banda, en el tauler d'anuncis virtual també apareixen les queixes i els problemes que s'han anat penjant pels i les jóvens, així com els suggeriments que es van recollir en la trobada oberta del Fòrum Jove que va tindre lloc al desembre. En esta trobada, entre d’altres, les persones assistents van destacar la falta de llocs d'oci, l'escassetat de locals d'assaig i sales d'estudi, així com de zones per als vianants. També van reclamar l'agilitació de les obres del futur IES nº5, l'augment de l'oferta de graus superiors i mitjans en els centres de secundària, la millora dels horaris del transport públic i l'augment de carrils bici, entre altres propostes. 
  
L'enquesta virtual forma part dels treballs que està duent a terme la regidoria per a completar el Pla Integral de Joventut 2021-2025, el futur Pla Jove, que serà el document final que reculla les accions i mesures que pretenen millorar el benestar de les persones jóvens del municipi, entre els 14 i 30 anys. Els principals protagonistes d'este pla són les i els jóvens, que d'esta manera poden mostrar les seues necessitats i interessos, almenys, de manera en línia. 
  
El regidor-delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat el treball realitzat des de fa anys: «Portem diversos anys treballant amb la gent jove del municipi, donant-los participació i veu, coorganitzant activitats com Lluna Plena, festivals, accions de sensibilització en instituts i altres. En esta línia d'apoderament dels nostres jóvens, volem continuar donant-los protagonisme, i que la seua participació i propostes es vegen reflectides en el que fem des de la regidoria, perquè ells i elles vagen marcant les polítiques i accions a realitzar des de l'Ajuntament a través del futur Pla de Joventut, una ferramenta importantíssima en la qual la joventut ens anirà dient quines són les seues necessitats, els seus problemes i quines solucions i propostes planteja». 
 
Així mateix, Sampedro ha afegit que «s'ha creat un grup motor obert al qual pot apuntar-se la gent, i volem fer trobades presencials com el que vam fer al desembre. Però, mentrestant, i per raons sanitàries, continuem treballant de manera telemàtica, a través d'esta enquesta virtual o a través de xarxes socials». 
  
Este nou pla partix de l'anterior (2016/2021), el qual ha permés tindre un diagnòstic de la joventut en el municipi i anar coneixent la seua realitat i, segons indiquen des del departament, «també de l'experiència extraiem que és molt important i necessari continuar treballant amb tota la joventut, amb els responsables municipals i aliats socials, en la visualització de les demandes i les seues propostes i opinions». 
  
Així mateix, els objectius del Pla de Joventut són els següents: donar resposta a les necessitats de la població jove de manera transversal; fomentar la participació juvenil; crear un vincle de la col·laboració i coordinació del col·lectiu amb l'administració pública; optimitzar els recursos i afavorir el treball en xarxa entre els departaments municipals; promoure l'autonomia i desenvolupament social dels jóvens del municipi; oferir als jóvens informació i orientació sobre temes que siguen del seu interés; millorar la qualitat de vida del col·lectiu jove de Sagunt i empoderar les persones jóvens, tant en el disseny com en l'execució de les polítiques que els afecten, mitjançant la seua corresponsabilitat i participació.  
 
L'enllaç de l'enquesta col·laborativa és el següent: 
https://padlet.com/plajove2126/aaigkcp63cw5c3jp 

Pujar