elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria d'Igualtat convoca la XV edició del Premi a la Falla més Igualitària

La regidoria d'Igualtat convoca la XV edició del Premi a la Falla més Igualitària
  • El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 21 de febrer de 2023

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt ha convocat la XV edició del Premi a la Falla més Igualitària de Sagunt 2022-2023, la finalitat de la qual és impulsar totes aquelles iniciatives que tinguen com a objectiu promoure la igualtat entre dones i homes, i la prevenció de la violència de gènere amb la condició de contribuir a aconseguir una societat més justa i igualitària. El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 21 de febrer de 2023.

L'objecte d'esta convocatòria és concedir un premi econòmic, dotat amb 1.000 €, a l'entitat sense ànim de lucre, que participant en les festes de les Falles, millor difonga una imatge respectuosa amb la dignitat de les dones i les relacions igualitàries entre totes les persones.

L'alcalde i regidor d'Igualtat, Darío Moreno, ha indicat sobre este premi: «La nostra mirada és molt més àmplia, no solament valorem el monument sinó que analitzem també totes les activitats que es duen a terme al llarg de l'any, la composició de les seues executives… per a veure quines associacions culturals any rere any milloren i intenten anar una mica més enllà també en este àmbit».

Moreno també ha animat a totes les falles i comissions a que participen en esta iniciativa que, a més, suposa una manera de «generar reflexió, amb activitats que milloren la conscienciació de la ciutadania pel camí que encara ens queda recórrer» perquè «si volem tindre una societat més justa i igualitària, especialment en el tracte a homes i dones és imprescindible que portem a tots els racons de la nostra societat la reflexió per la igualtat, també a l'àmbit festiu amb la implicació de les diferents entitats i associacions culturals del nostre municipi».

Les associacions falleres que es presenten hauran de descriure en la presentació almenys una escena que faça al·lusió explícita a fi d'esta convocatòria en el monument faller; quant a la crítica, en el llibret i les activitats de l'associació, es tindran en compte de manera complementària. A l'hora de concedir el premi, es valorarà que la falla projecte una imatge igualitària en el monument i crítica, llibret i/o activitats; que respecte la dignitat de les dones; que fomente la igualtat entre les persones; que utilitze un llenguatge no sexista; i que fomente la corresponsabilitat i la superació dels rols tradicionals i els estereotips sexistes.

Aquelles associacions interessades a participar en la convocatòria poden realitzar la seua sol·licitud en: https://aytosagunto.es/media/2jqfnqky/05_solicitud-participaci%C3%B3n-en-convocatoria-de-premios.pdf. Així mateix, per a més informació es poden consultar les bases i la publicació de la convocatòria en: Tauler d’anuncis - AJUNTAMENT DE SAGUNT (sedipualba.es).

Pujar