elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidora de Festes es reunix amb les falles per a resoldre dubtes sobre el Ban faller

La regidora de Festes es reunix amb les falles per a resoldre dubtes sobre el Ban faller
  • Activitats, Festes, Mercats i Mobilitat Urbana consensuen un ban que recull la normativa reguladora d'espectacles pirotècnics, talls de trànsit i circulació, incloent la de llocs de venda no sedentària i de mercats i fires dels recintes fallers

La regidora de Cultura, Festes i Cultura Popular, Asun Moll, s'ha reunit amb les presidències de les falles per a tractar els dubtes legals de cara a la preparació de la setmana fallera. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha dictat el Ban faller per a donar a conéixer a la ciutadania els detalls sobre el desenvolupament dels principals actes que se celebraran i les recomanacions sobre diferents aspectes per a tindre en compte durant els dies de Falles, així com els dies previs i una vegada finalitzen estes.

Es tracta d'un ban elaborat conjuntament pels departaments d'Activitats, Festes, Mercats i Mobilitat de l'Ajuntament de Sagunt i que, per primera vegada, recull tota la normativa que regula els espectacles pirotècnics, les instal·lacions de llocs de venda no sedentària, els mercats i fires dels recintes fallers, així com els talls de trànsit i circulació al llarg dels dies de Falles.

Asun Moll, després de reunir-se amb les falles ha assegurat que, des del Departament de Festes, «fem un gran esforç per a resoldre'ls tots els dubtes i els problemes i els facilitem l'ajuda necessària». A més, la regidora ha destacat «la bona col·laboració entre el Departament de Festes i les associacions culturals falleres perquè atenen tots els requeriments que plantegem per a mantindre la legalitat de les instal·lacions i ocupacions de manera que evitem els possibles incidents que puguen produir-se».

D'altra banda, la regidora ha afirmat que els fallers «s'han compromés a col·laborar amb la neteja dels espais que s'utilitzen en Falles. A més, des de Mobilitat Urbana s'han fet recomanacions tècniques i de senyalització perquè els actes fallers transcórreguen sense incidents».

El ban, que tindrà vigència fins al 20 de març a les 13.00 hores, recull que, en les zones d'estacionament senyalitzades les comissions que hagen demanat el permís corresponent podran tallar el trànsit a partir de les 8.00 hores del 10 de març, de la mateixa manera que per al muntatge de recintes fallers que porten annexos atraccions de fira, parades, carpes i escenaris. La resta de les comissions podran tallar a partir del 12 de març a les 8.00 hores, excepte aquelles que afecten zones de mercat, que es valoraran individualment, tot això amb la finalitat d'interferir el menys possible en el trànsit rodat de la ciutat. La instal·lació de carpes en via pública s'autoritzará des de les 8.00 hores del 10 de març fins a les 13.00 hores del 21 de març. No obstant això, podran autoritzar-se carpes amb anterioritat a la data indicada quan se situen en espais que no afecten el trànsit de vehicles.

Així mateix, el ban recull les vies per les quals discorreran les cercaviles, ofrenes i resta d'actes en els quals les comissions falleres ompliran els carrers amb els milers de persones que conformen les 30 comissions de Federació Junta Fallera de Sagunt. Totes les vies afectades pels recintes fallers estan indicades en el portal web de l'Ajuntament de Sagunt www.aytosagunto.es.

Quant al transport urbà i interurbà, els autobusos veuran interromput l'accés al barri antic i a l'avinguda Camp de Morvedre des de les 8.00 hores del 10 març fins a les 6.00 hores del 20 de març. Així mateix, el 10 de març, des de les 17.00 hores, al 20 de març, a les 13.00 hores, tot el transport públic, tant urbà com interurbà, es desviarà per l'avinguda Nou d'Octubre, des de la plaça Ramón de la Sota.

També queda reflectit en el ban que el servici d'estacionament regulat de l'ORA, la zona blava, quedarà suspesa entre les 9.00 hores del 10 de març a les 9.00 hores del 20 de març, en tots dos nuclis.

Cal destacar que el Ban faller també recull les normes bàsiques que han de seguir els professionals així com els particulars en l'ús de productes pirotècnics, en realitzar els trets de pirotècnia de mascletades i castells en les comissions falleres per a complir amb les mesures de seguretat. L'ús de material pirotècnic serà des de les 9 del matí fins a les 2 de la matinada, a excepció de les despertades que seran de 7.30 a 8.30 hores del matí.

Quant a les discomòbils i revetles en la via pública s'autoritzen del 14 al 18 de març, sempre que es realitzen entre les 23 h i les 4 h de la matinada. Les carpes de les comissions hauran de tancar-se mitja hora després que concloga la discomòbil. A més, s'evitarà l'ambientació musical en les zones d'activitats i carpes en els horaris de 15.30 a les 17.00 hores i de 4.00 a 9.00 hores. L'horari d'activitat interior de les carpes serà el mateix que per a les activitats i espectacles en via pública, sent el seu tancament a les 4.00 hores, la qual cosa inclou el seu desallotjament sense soroll i/o ambientació musical en el termini de 30 minuts des del seu tancament.

Finalment, recull que la instal·lació de llocs de venda de bunyols o masses fregides, mercats ambulants i llocs de venda d'aliments en la via pública s'autoritzen del 12 al 19 de març. Estos llocs hauran d'estar desmuntats com a màxim a les 8.00 h del 20 de març.

Pujar