30 de setembre de 2020 30/9/20

El regidor de Sanitat i Consum de Sagunt assistix a una jornada de revisió de la plataforma informàtica del Sistema d'Informació Nacional d'Aigües de Consum

El regidor de Sanitat i Consum de Sagunt assistix a una jornada de revisió de la plataforma informàtica del Sistema d'Informació Nacional d'Aigües de Consum - (foto 1)
  • La jornada ha tingut lloc hui en el Centre Cultural Mario Monreal i ha oferit informació i ajuda sobre la plataforma i la càrrega i consulta de dades a ajuntaments i empreses gestores de proveïment d'aigua de consum humà

MÉS FOTOS
El regidor de Sanitat i Consum de Sagunt assistix a una jornada de revisió de la plataforma informàtica del Sistema d'Informació Nacional d'Aigües de Consum - (foto 2)

El regidor de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Sagunt, Javier Timón, ha assistit este matí a una jornada de revisió de la plataforma informàtica del SINAC (Sistema d'Informació Nacional d'Aigües de Consum). Es tracta de la primera de dos jornades, una de les quals celebrada a Sagunt, amb la finalitat de conéixer la utilitat en profunditat de la plataforma i oferir ajuda pràctica per a la càrrega de dades.

El Sistema d'Informació Nacional d'Aigua de Consum o SINAC és un sistema d'informació sanitari que recull dades sobre les característiques dels proveïments i la qualitat de l'aigua de consum humà que se subministra a la població. El SINAC està sustentat per una aplicació informàtica a través d'Internet en la qual els ajuntaments, proveïdors i laboratoris poden carregar dades, consultar i donar eixida a les dades per ells generats.

Javier Timón ha agraït a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la FVMP «l'organització d'esta jornada en el nostre municipi, ja que és de destacar la transcendència del tema que es tractarà hui ací, donada la importància que té el subministrament d'aigua de consum humà, l’anàlisi i el control per part de les administracions públiques i les empreses de proveïment per la seua relació directa amb la salut pública de la ciutadania». A més, Timón ha convidat les persones participants a «aprofitar l'ocasió per a gaudir dels encants i la gastronomia de la nostra ciutat i gaudir de l'hospitalitat dels nostres veïns».

A la jornada, a més del regidor, ha assistit el coordinador de Sanitat Ambiental de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Vicente Villanueva; el cap d'àrea de Relacions Institucionals i Europees i Vertebració del Territori de la FVMP i coordinador de la jornada, Roberto Vermell; la cap de la Secció d'Aigües de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i moderadora de la jornada, Concepción Calatayud; i la Farmacèutica de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i ponent de la jornada, Desamparados Soria.

S'han organitzat dos jornades de revisió de la plataforma informàtica SINAC de caràcter eminentment pràctic amb la intenció de conéixer la seua utilitat com a ferramenta per a la gestió de l'aigua de consum humà, i revisar les funcionalitats de SINAC per a les diferents parts implicades en l'ús donant ajuda pràctica en les tasques de càrrega de dades, consulta i donar eixida a les dades generades.

Una de les jornades s'ha celebrat hui a Sagunt, en el Centre Cultural Mario Monreal i el pròxim 22 de novembre serà en el Centre de Congressos d'Elx amb la finalitat de facilitar l'assistència local.

La temàtica de les jornades està dirigida a administradors i/o usuaris bàsics de SINAC en ajuntaments i empreses gestores privades/públiques/mixtes de proveïments d'aigua de consum humà. Estes jornades està organitzada per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Púbica i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Pujar