elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte EMPACE finalitza les activitats formatives amb l'objectiu de reduir la taxa de desocupació al Camp de Morvedre

El projecte EMPACE finalitza les activitats formatives amb l'objectiu de reduir la taxa de desocupació al Camp de Morvedre
  • Com a part del projecte, el 17 de setembre se celebrarà la I Fira d'Ocupació Comarcal on els assistents podran deixar els seus currículums a les empreses participants

MÉS FOTOS
El projecte EMPACE finalitza les activitats formatives amb l'objectiu de reduir la taxa de desocupació al Camp de Morvedre - (foto 2)

El Projecte EMPACE, entre els objectius del qual es troben tractar de reduir la taxa de desocupació a la comarca o millorar l'ocupabilitat de les persones, ha finalitzat les activitats formatives de la seua edició 2018-2019. Estes accions han atés principalment dones majors de 45 anys amb formació, jóvens menors de 30 anys amb escassa qualificació i persones desocupades de llarga durada. El 63% de les persones ateses han sigut dones amb edats compreses entre 19 i 54 anys, enfront del 37% dels participants que han sigut homes amb edats compreses entre els 17 i 54 anys. Des de l'equip Som Comarca destaquen que durant l'etapa formativa s'ha atés població de diverses nacionalitats, tals com hondurenya, marroquina, argentina, dominicana, algeriana, brasilera i espanyola.

Este projecte va nàixer fa dos anys com a eix integrador per a unificar esforços en la creació d'una xarxa comarcal de desenvolupament sostenible, a més de com a factor d'innovació a l’entorn d'àmbits comuns sobre cultura, història, ocupació sostenible, gastronomia, cultius autòctons i medi ambient. 

En l'edició 2017-2018 d'este mateix projecte es va dur a terme una anàlisi comarcal en què es va detectar la necessitat de formació i orientació laboral per part de la població desocupada, es van realitzar tallers i sessions de seguiment individualitzades i es va difondre la iniciativa a través de les xarxes socials per a fomentar així la cohesió dels municipis de la comarca mitjançant l'articulació de la gestió de polítiques públiques.

La nova edició 2018-2019 sorgix com a resposta a l'existència de necessitats i demandes detectades dins del Pla Territorial per l'Ocupació del Camp de Morvedre que va constatar que la comarca ha patit una evolució desfavorable de l'ocupació com a conseqüència del procés de transformació de l'economia de la zona, derivada de la crisi econòmica.

Així doncs, la intencionalitat d'este projecte, en què s'integren diverses administracions com la Generalitat Valenciana a través del servici Labora, els ajuntaments de Sagunt i Canet d'En Berenguer, les mancomunitats de Les Valls i La Baronia, així com els sindicats CCOO i UGT, l'associació d'empresaris ASECAM, la Federació de Comerciants de Sagunt i l'Associació d'Agricultors AVA, tracta de reduir la taxa de desocupació a la comarca del Camp de Morvedre, millorant l'ocupabilitat de les persones, i promoure la unitat de tots els municipis a través d'una xarxa comarcal comuna. Un mitjà per a aconseguir-ho és la formació en l'àrea de turisme i indústria, donada la configuració sociocultural i demogràfica que ofereix la comarca, i les possibilitats futures d'inserció laboral dins de la comarca del Camp de Morvedre.

Les accions del projecte EMPACE van dirigides principalment a col·lectius conformats per persones desocupades de llarga durada, jóvens amb escassa qualificació i dones desocupades de més de 45 anys.

I Fira d'Ocupació Comarcal

D'altra banda, el pròxim 17 de setembre se celebrarà la I Fira d'Ocupació Comarcal, en el Centre Cultural Mario Monreal (de 9 a 14 hores). En l'esdeveniment col·laboraran el servici LABORA-SERVEF i ASECAM, que tractarà la situació laboral actual i perfils laborals més demandats; la directora general d'Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, que tractarà temes tals com emprendedurisme i cooperativisme; i empreses emprenedores com ENCAMINA que tractarà temes com la marca personal i l'ús de xarxes socials i les TIC. També estaran presents nombroses empreses de la comarca que recolliran currículums dels interessats a buscar ocupació, ja que l'assistència és oberta a qualsevol persona.

S'ha procurat també a través de la Fira d'Ocupació generar un calat generalitzat entre la població susceptible d'ocupabilitat de la comarca, amb la intencionalitat de procurar la seua futura inserció o fomentar les seues possibilitats d'emprenedoria. 

Com a tancament del projecte d'enguany, el dimecres 18 de setembre tindrà lloc l'acte de cloenda en el Centre Cívic Antic Sanatori del Port de Sagunt, a les 11 hores, amb la presència del Consell Rector, de tots els agents socials que han participat en el pacte territorial, a més de les persones participants, la regidora de Promoció Econòmica, María José Carrera, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

Pujar