elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Professorat internacional del programa Eramus + visita Sagunt per a conèixer els treballs realitzats en la Via del Pòrtic

Professorat internacional del programa Eramus + visita Sagunt per a conèixer els treballs realitzats en la Via del Pòrtic
  • Procedent de diferents universitats europees i asiàtiques, durant una setmana coneixeran el treball realitzat en la recuperació de les restes de la plaça Antiga Moreria

Un total de 30 professors i professores d'universitats europees i asiàtiques han visitat l'espai museístic de la Via del Pòrtic per a conéixer el treball realitzat en la recuperació de les restes de la plaça Antiga Moreria dins del projecte Nexus. Este professorat és especialista en estudis de georadar i modelització tridimensional i acudix a Sagunt amb motiu d'un intercanvi entre universitats d'Europa i Àsia. L'objecte d’este intercanvi és mostrar els treballs realitzats en la Via del Pòrtic i durarà una setmana en la qual s'enfocaran en el monitoratge i documentació del patrimoni cultural.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i la delegada de Turisme, Natalia Antonino, han rebut en el museu de la Via del Pòrtic este grup que ha assistit acompanyat del responsable del projecte, Luis Ángel Ruiz. A la recepció també han assistit l'enginyer en Geodèsia, Cartografia i SIG del departament d'Enginyeria Cartogràfica, Geodèsia i Fotogrametria de la Universitat Politècnica de València, Fernando Francisco Buchón, i l'arqueòleg dels espais i coordinació del projecte, José Manuel Melchor.

Darío Moreno ha agraït la participació de tots en este projecte, a més de la col·laboració de Luis Ángel «al qual agraïsc que haja pensat en Sagunt i en els seus monuments». Durant la visita, ha parlat de les característiques de la Via del Portic, de la posterior visita a la Domus dels Peixos i de com, en general, «la gent coneix Sagunt pel seu Castell o pel Teatre Romà, però tenim molt més patrimoni». D'altra banda, «des del punt de vista del govern local, pensem que és molt important que l'administració pública treballe juntament amb les universitats públiques i la participació d'elles en projectes de col·laboració com este, ja que és una gran oportunitat per a donar-nos a conéixer a través de visites culturals i mostrar-vos quina és la nostra ciutat, quin és el nostre patrimoni i la nostra història».

Natalia Antonino, per part seua, ha donat la benvinguda a tots i totes i ha assegurat que és «un orgull que persones d'altres ciutats visiten el nostre municipi i l'important de tot això és veure com s'interessen pel patrimoni i per la cultura de la nostra ciutat, ja que Sagunt és un referent en qüestió de producte cultural». A més, els ha desitjat que tinguen «temps suficient per a visitar la ciutat i que repetiu esta experiència».

Nexus (Nodes of Excellence in South Eastern Asian Universities through Spatial Data) és un projecte del programa Erasmus+ Capacity Building for Higher Education (CBHE) l'objectiu del qual és crear capacitats d'educació superior i investigació en l'àmbit de la teledetecció i els sistemes d'informació geogràfica en universitats del sud-est asiàtic.

El projecte consta de cinc socis europeus de les universitats Vrije Universiteit Brussel de Bèlgica; Warsaw Univesity of Life Sciences de Polònia; Universidade de Lisboa a Portugal; The Glasgow Caledonian University del Regne Unit; i sis socis asiàtics de les universitats de King Mongkut’s University of Technology Thonburi de Tailàndia; Prince of Songkla University Phuket Campus de Tailàndia; Royal University of Phnom Penh i Royal University of Agriculture de Cambodja; i Mandalay Technological University i Yezin Agricultural University de Myanmar.

Els objectius específics del projecte són, entre d’altres, millorar les seues capacitats d'investigació en aspectes d'interés regional, incloent la documentació del patrimoni cultural i arquitectònic; implementar cursos de formació en investigació aplicada o crear una xarxa d'innovació i teledetecció entre universitat, empreses i administració.

Pujar