11 d’agost de 2020 11/8/20

El Port de Sagunt comença les seues festes patronals amb el pregó, el tro d’avís i la xopà

  • L'inici està marcat d'activitats dedicades als xiquets i durant els dies festius es recolliran aliments per al Centre Solidari d'Aliments

Esta vesprada comencen les festes patronals del Port de Sagunt amb el pregó, encara que els primers dies els protagonistes seran els xiquets. A les 19.00 h, el Vicari Episcopal Camilo Bardisa farà el pregó de les festes, i es presentarà el cartell, l'autora del qual és Mapi Molina.

Demà dijous, se celebrarà el dia del xiquet, que començarà a les 17.00 h amb el tro d’avís, a càrrec de la Penya Mhenistro, que comptarà amb canons d'aigua i cercaviles. A partir de les 18.00 h en el Recinte Festiu, els més menuts gaudiran d'un berenar i es col·locaran inflables aquàtics i la tirolina més gran d'Espanya. Els xiquets que es troben hospitalitzats a l'Hospital de Sagunt rebran una visita al matí de la Federació de Penyes Port Sagunt que els entregaran un detall.

Eixe mateix dia tindrà lloc, a les 21.00 h, l'obertura del Recinte Festiu a càrrec de la Penya Pelito Acaracolao. Finalment, la jornada acabarà amb el concert de la Unión Musical Porteña, als jardins del Centre Cívic, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt.

Durant tot el transcurs de les festes es recolliran aliments per al Centre Solidari d'Aliments en la Caseta de la Comissió, al costat del punt d’atenció mèdica, que està en el recinte firal. El divendres, 2 d'agost, comptarà amb el tradicional tro d’avís i la xopà, que començarà a les 24:00 h, a càrrec de la Penya Mhenistro, el tro d’avís i la xopà es realitzaran com tots els anys des del balcó de la Tinènçia d'Alcaldia. Finalment, es podrà gaudir d'un espectacle pirotècnic en la Plaça del Sol i finalment tindrà lloc l'exhibició de vaques i bous embolats de la Ramaderia Daniel Machancoses.

Pujar