23 de novembre de 2020 23/11/20

Platges i Turisme presenten el dispositiu de servicis de l’estiu 2019

Platges i Turisme presenten el dispositiu de servicis de l’estiu 2019 - (foto 1)
  • El dispositiu està format per un equip de 37 professionals de salvament, 14 en els punts accessibles, 10 policies de platges, així com personal sanitari i de neteja de la SAG

MÉS FOTOS
Platges i Turisme presenten el dispositiu de servicis de l’estiu 2019 - (foto 2)

Les delegacions de Platges i de Turisme han presentat el dispositiu de servicis per a l’estiu de 2019. El servici està format per un equip de salvament format per 24 socorristes, sis patrons d’embarcació, sis coordinadors i un coordinador general; un equip de Policia de Platges format per nou agents i un coordinador; 10 monitors de punts accessibles i quatre coordinadors; dos metges i dos conductors d’ambulància, i 16 professionals de la SAG. Tots ells en coordinació amb la delegació de Platges perquè tant el veïnat de la ciutat com els milers de turistes i visitants de les poblacions properes gaudisquen de la seua estada en la platja i de les seues vacances amb la tranquil·litat i seguretat que mereixen. 

A este dispositiu s’han d’afegir dos punts accessibles (un en la platja d’Almardà i un altre en la del Port de Sagunt) perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen accedir, banyar-se i utilitzar els servicis en les condicions adequades. En els punts accesibles es podran trobar cadires anfíbies, grues de transferència, a més de bany, vestidor i dutxa.

En resum, el personal citat presta els seus servicis en les tres postes sanitàries (una en la platja del Port de Sagunt, una altra en la d'Almardá i una altra en la de Corinto-Malvarrosa) en les quals compten amb dos ambulàncies, una en cada playa, amb dos conductors portalliteres i metge, dos desfibril·ladors automàtics, dos quads, dos motos aquàtiques i una embarcació. A més enguany les tres platges disposen de tres torres de vigilància cadascuna.

Per altra banda, la Policia de Platges compta amb quatre quads, una embarcació i un cotxe patrulla. En cada moment hi ha dos patrulla en actiu, una en cada platja, més el coordinador, a més d’un en les dependències policials d’Almardà.

El servici que prestarà la SAG durant la temporada comptarà amb un tractor amb remolc, dos tractors neteja-platges, un quad, dos furgonetes i una moto-carro.

A l’acte han assistit l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Platges i de la SAG, Roberto Rovira; i la regidora de Turisme i de Policia Local, Natalia Antonino. Moreno ha manifestat que “si volem que les platges de Sagunt siguen una atracció turística que genere ocupació i riquesa s’han de complir unes condicions de seguretat i de civisme per part del usuaris” i, en este sentit, ha destacat la professionalitat de tot un dispositiu “coordinat perquè es porte a terme tot allò necessari per al bon funcionament de les platges durant tot l’estiu”.

Antonino ha ressaltat que el dispositiu “dona total garantia per al bany en les nostres platges durant l’estiu gràcies a servici de salvament, al servici de punts accessibles, així com de la Policia de Platges que garantirà la seguretat de turistes i de locals”.

Per altra banda, Rovira ha agraït el treball i l’esforç dels diferents departaments per a fer de les nostres platges “uns llocs segurs i agradables tant per a turistes que visiten Sagunt com per a la ciutadania del municipi i així gaudir de les nostres platges de la millor manera”.

Pujar