elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les platges saguntines reben un any més el reconeixement a la seua qualitat amb tres banderes Qualitur

Les platges saguntines reben un any més el reconeixement a la seua qualitat amb tres banderes Qualitur
  • Este reconeixement el concedeix Turisme Comunitat Valenciana a les platges per la seua qualitat en la neteja de les aigües, els serveis i l'oci

Este matí, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor delegat de Platges, Roberto Rovira, han assistit a l'acte de lliurament de les banderes Qualitur a la Pobla de Farnals. Des de Turisme Comunitat Valenciana es va crear l'any 2004 el Programa Qualitur amb la idea d'apostar per la millora de la qualitat dels serveis i productes del sector turístic de la Comunitat i amb l'objectiu final de potenciar l'excel·lència dels destins, recursos i serveis.

En este sentit, dins del programa es troben les banderes Qualitur, les quals atorguen a les destinacions un reconeixement al treball que es realitza des dels ajuntaments. A través de la Bandera Qualitur, es transmet a persones turistes i usuàries de les platges de la Comunitat la qualitat en la neteja de les aigües, així com els serveis i activitats d'oci que incrementen la sensació de confort de l'usuari.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, explica que «la bandera de la Q de qualitat demostra eixa obstinació que tots els anys té el nostre municipi per fer de les nostres platges un lloc accessible, sostenible i a la disposició de totes les persones. Eixe treball que es duu a terme per part de la Generalitat per a reconéixer els municipis que especialment cuiden estos espais naturals és importantíssim perquè assegura que en tot el litoral valencià hi ha llocs específics on es té una perspectiva important respecte al medi ambient i a la integració per a totes les persones».

Amb estes tres banderes, el municipi compta ja amb un total de 19 guardons que garanteixen la qualitat de les nostres platges. A més d'esta distinció en 3 platges diferents, les platges del nostre municipi tenen 3 banderes blaves, 2 banderes Q de qualitat, 8 diferents d'ISOS, 3 de Certificació ambiental Emas i Turisme Segur.

Per la seua part, el regidor de Platges, Roberto Rovira, assegura que este reconeixement és un sinònim d'excel·lència turística: «Este és un reconeixement més gràcies a la gran feina que es fa durant tot l'any per part de molts departaments i, sobretot, durant la temporada d'estiu. Renovem en este cas les tres banderes de Qualitur per a les nostres platges, una certificació de qualitat per dotar els nostres espais litorals dels millors serveis i, també, de la millora de l'accessibilitat». Cosa a la qual ha afegit: «Són el resultat d'una revisió mèdica i una minuciosa fiscalització per part de la Generalitat Valenciana, per a certificar eixa qualitat de les platges. Amb esta certificació també es distingeix la neteja tant de l'arena com de l'aigua, de les zones d'oci, d'higiene i de la cura pel medi ambient».

Pujar