elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les platges de Port de Sagunt i Almardà reben 4 guardons més de qualitat

Les platges de Port de Sagunt i Almardà reben 4 guardons més de qualitat
  • A Espanya hi ha 98 ajuntaments amb Q de qualitat i les platges del nostre municipi compten amb 2 banderes d'esta certificació i dues banderes de Turisme Segur Certificat

MÉS FOTOS
Les platges de Port de Sagunt i Almardà reben 4 guardons més de qualitat - (foto 2)

El regidor delegat de Platges, Roberto Rovira, ha participat en el lliurament de banderes Q de qualitat i Safe Tourism Certified que entrega l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Estes certificacions han sigut entregades per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto i el president de l’ICTE, Miguel Mirones.

La marca de garantia Q Qualitat Turística és una marca espanyola de reconegut prestigi dirigida a la certificació voluntària de serveis turístics. Perquè una organització turística obtinga esta distinció, ha de complir uns certs requisits tècnics que la seua norma dicta. L'organització ha d'implementar un sistema de gestió orientat al servei de les persones usuàries i a la millora contínua. D'esta manera, la ‘Q’ aporta als establiments turístics que l'ostenten prestigi, diferenciació, fiabilitat, rigorositat i promoció, esta última, per part de la Secretaria d'Estat de Turisme i les Comunitats Autònomes.

Hi ha 98 ajuntaments amb esta certificació a Espanya i les platges del nostre municipi compten amb 2 banderes Q de qualitat i dues banderes de Turisme Segur Certificat (Safe Tourism Certified). El delegat de Platges, Roberto Rovira, ha manifestat que estes distincions són «una mostra que les platges de la nostra ciutat són degudament gestionades, que es fa un bon ús dels recursos públics i una aposta per la seguretat i qualitat de les nostres platges».

«La Q de qualitat és una de les certificacions de qualitat més importants no sols a Espanya sinó a tot el món, la qual cosa demostra el gran esforç que la nostra ciutat dedica als seus entorns litorals. El nostre país lidera el rànquing mundial d'estes certificacions de qualitat i nosaltres som part d'este èxit des de la nostra ciutat» ha puntualitzat.

Així mateix, el regidor també ha explicat que les platges del municipi seguixen els protocols de seguretat elaborats per Espanya enfront del Covid-19, sent pioners en la lluita contra la pandèmia i un referent en tot el món. És per això que ha agraït la col·laboració de tots els departaments de l'Ajuntament de Sagunt implicats i de l'equip humà de més de 100 persones que garantix la seguretat, la qualitat i la protecció del medi ambient a les nostres platges.

En este sentit, se centra també en el dispositiu de control d'aforaments amb drons juntament amb l'aplicació web del departament de Turisme. Totes dues actuacions, permeten saber amb exactitud les xifres, segons compta Rovira «durant el mes de juny hem tingut una mitjana de 1.200 persones diàries a les platges amb pics màxims superiors a 5.000 persones. Concretament la màxima afluència va ser el 27 de juny a la Platja de Port de Sagunt amb 5.398 persones a les 13.00 hores».

D'esta manera, es realitzen diversos escombratges de la platja al dia en què el dron grava imatges en les quals posteriorment s'utilitza un algorisme d'intel·ligència artificial que compta de manera automatitzada la quantitat de persones que apareixen. Este comptatge es desglossa per sectors conforme al que s'establix en el pla de contingència i la informació actualitzada es fa arribar a la plataforma web de l'ajuntament, des d'on és accessible per a qualsevol persona. Així els banyistes tenen informació d'aforaments abans d'anar a les platges i també l'ajuntament per seguretat, en cas de superar l'aforament.

Pujar