elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A partir de demà dimarts, 11 de maig, el límit màxim de velocitat es reduix a 30 km/h per als carrers de Sagunt que compten amb un sol carril per sentit de circulació

A partir de demà dimarts, 11 de maig, el límit màxim de velocitat es reduix a 30 km/h per als carrers de Sagunt que compten amb un sol carril per sentit de circulació
  • L'Ajuntament de Sagunt s'adherix a la campanya impulsada per l'ONU ‘Calles para la vida. Love 30’ que se celebrarà entre els dies 17 i 23 de maig

L'Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria de Trànsit i Mobilitat Urbana, s'ha adherit a la campanya impulsada per l'ONU en la 6a Setmana Mundial de les Nacions Unides per a la Seguretat Viària que se celebrarà entre els dies 17 i 23 de maig de 2021, sota el lema ‘Calles para la vida. Love 30’.

En sintonia amb la política duta a terme des de la Direcció General de Trànsit, en esta campanya es reclama la limitació de velocitat màxima a 30 quilòmetres per hora per a reduir el número de morts per sinistres vials així com la gravetat de les persones ferides en estos.

Així mateix, a partir de demà dimarts, 11 de maig, el límit màxim amb caràcter general en les vies urbanes es redueix de 50 km/h a 30 km/h, excepte en les vies en les quals es determine el contrari. El dimarts 11 de maig entra en vigor el Reial decret 970/2020, de 10 de novembre, pel qual es modifiquen el Reglament General de Circulació (aprovat per Reial decret 1428/2003, de 21 de novembre) i el Reglament General de Vehicles (aprovat per Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre), i introduix diverses novetats en la regulació del trànsit urbà.

Una de les més destacades és la reducció del límit de velocitat de circulació genèric en via urbana de 50 a 30 km/h per a aquells carrers que compten amb un sol carril per sentit de circulació. L'objectiu és reduir la sinistralitat viària, sobretot la que afecta els col·lectius més vulnerables; garantir la fluïdesa dels desplaçaments realitzats en les grans avingudes de la ciutat, i reduir l'impacte negatiu de la circulació de vehicles en la qualitat de l'aire de les ciutats.

La campanya ‘Calles para la vida. Love30’ defensa que «els carrers a 30 Km/h són segurs i saludables, ja que protegixen a tots els que les transiten, especialment als més vulnerables, com a vianants, ciclistes, xiquets, xiquetes, persones majors i amb mobilitat reduïda». Així mateix, esta acció també recull que «els carrers a 30 km/h són ecològics i són essencials en els esforços per aconseguir una mobilitat amb zero emissions de carboni. Per a protegir el medi ambient es necessiten carrers segurs i amb límits de velocitat baixos que fomenten opcions de transport sostenibles».

A més, ‘Calles para la vida’ també secunda que «els carrers limitats a 30 km/h faciliten la convivència gràcies a la reducció de la velocitat, són una part important de l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i permeten l'assoliment de molts dels seus objectius».

La campanya impulsada per l'ONU, ‘Love30’, està oberta a tota la ciutadania podent-se adherir tota la persona que així ho desitge a través de la carta oberta i mitjançant la difusió d'esta, així com dels diferents recursos visuals que es poden descarregar per a publicar en les xarxes socials a través d'este enllaç. Este no sols serà un gest simbòlic, ja que des de l'ONU es donarà trasllat de totes les adhesions i demandes que recull la campanya als líders mundials que celebraran una reunió d'alt nivell sobre seguretat viària en 2022.

Javier Raro, regidor de Mobilitat Urbana, ha manifestat que «des del pròxim 11 de maig, entrarà en vigor el reial decret que fixa el límit màxim de circulació en 30km/h per a totes les vies urbanes, excepte en aquelles que se senyalitze el contrari. Ho publicitarem i senyalitzarem mitjançant cartells a partir de demà. I, a més, del 17 al 23 se celebra la 6a Setmana Mundial de les Nacions Unides per a la Seguretat Viària i, eixe és el camí que estem emprenent des de la Regidoria de Mobilitat Urbana, ja que també ens sumem sota el lema de ‘Calles para la vida. Love 30’. Els avantatges d'esta nova circulació a 30km/h ens donarà una ciutat amb carrers més segurs, més saludables, més ecològics i més inclusius».

Pujar