13 d’agost de 2020 13/8/20

Les obres de la Senda Blava de Sagunt són pròximes a la seua finalització

Les obres de la Senda Blava de Sagunt són pròximes a la seua finalització - (foto 1)
  • Els retards provocats per la covid-19 i les destrosses ocasionades per la borrasca Gloria el gener passat, han fet que s'haja de modificar en 65 000 euros el pressupost inicial de 229 478 euros (IVA inclòs)

L'alcalde de Sagunt i responsable polític de Medi Ambient, Darío Moreno, ha visitat al costat del regidor de Contractació, Javier Raro, les obres de la Senda Blava per a veure en quin estat es troben. Cal destacar que la pandèmia de la covid-19 i les destrosses que va ocasionar la borrasca Gloria el mes de gener passat, han fet que es retarde la finalització prevista de les obres i s'haja de modificar en 65 000 euros el pressupost inicial de 229 478 euros (IVA inclòs), la qual cosa farà una suma total de 289 478 euros (IVA inclòs).

«Hem vingut a comprovar l'avanç en les obres de la Senda Blava i la veritat és que les obres van a molt bon ritme i esperem que en qüestió de més o menys, dos setmanes puguem ja gaudir d’este camí, d'esta via de connexió, no sols amb els espais naturals sinó també amb el municipi veí de Canet d'En Berenguer», ha assenyalat l'alcalde.

L'objectiu del projecte ha sigut l'adequació dels 745 metres que recorren el delta del Palància i la seua restauració paisatgística, unint així els termes municipals de Sagunt i de Canet d'En Berenguer a través d'una senda destinada al trànsit de vianants i ciclistes, que complisca els condicionants per a la declaració de senda blava. La senda té un gran valor com a eix connector entre dos poblacions veïnes i un gran potencial paisatgístic i ecològic.

El projecte va nàixer del gran nombre d'usuaris que transiten pel delta a peu o amb bicicleta. Era necessari condicionar el recorregut per a convertir-lo en una senda accessible i segura, conformada com a recorregut saludable i sostenible, alhora que element del patrimoni natural del litoral i element paisatgístic; d'esta manera es convertirà en un enllaç entre les platges al nord i sud del delta. El projecte de l'Ajuntament de Sagunt es limita a l'adequació del tram que discorre en el terme municipal de Sagunt.

«La zona té un potencial tan fort que fins i tot mentre hem estat realitzant les obres hem vist com moltíssima gent s'acosta i intenta gaudir d’este recurs natural. Considerem que serà una molt bona notícia quan definitivament acabem este projecte i estiga a la disposició de tots els ciutadans i ciutadanes», ha destacat Moreno.

Altres actuacions que s'estan duent a terme són l'eliminació de canyes i altres espècies al·lòctones, d'enderrocs, ferralles i restes d'altres fems.

Pujar