elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple municipal aprova instar la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la intervenció i neteja del patrimoni hidràulic públic de Sagunt

  El Ple municipal de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat amb els vots a favor del PSOE, Compromís, Iniciativa Porteña, Partit Popular, Ciutadans i VOX i l’abstenció d'Esquerra Unida, la moció presentada per VOX i defensada pel seu portaveu Alejandro Vila, en la qual s'ha acordat instar la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a la intervenció immediata i permanent en matèria de manteniment i neteja del patrimoni hidràulic públic en la demarcació de Sagunt, amb la finalitat d'evitar obstruccions per vegetació o materials i inundacions per desbordament.

  A més, també s'ha aprovat instar la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que agilite els permisos, els tràmits administratius que li corresponga i el finançament, perquè en el cas que l'Ajuntament de Sagunt vulga realitzar la neteja i manteniment d'algunes zones afectades o en condicions greument deficients, la puga realitzar sense ser sancionat i amb ple suport administratiu, així com també ha acordat instar l'equip de govern de l'Ajuntament de Sagunt a la intervenció immediata i permanent en matèria de manteniment i neteja del patrimoni hidràulic públic que segons legislació competix a l'Ajuntament.

  Així mateix, el Ple municipal ha aprovat traslladar una còpia de l'acord del Ple al president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a la Delegació de Govern, al Ministeri per a Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i a la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

  Tal com recull la part argumentativa de la moció, «el municipi de Sagunt compta amb nombrosos episodis d'inundacions». Des de fa anys la ciutat patix el fenomen meteorològic de Depressió Aïllada en Nivells Alts, més conegut com DANA, «el qual ocasiona greus danys en tot el municipi».

  La moció explica que «segons el que s'establix en la legislació de Règim Local, dins de les competències municipals s'establix la de protecció civil, tenint un caràcter preventiu de cara a la població». Així mateix, «cal recordar que segons el Pla de Gestió del Risc d'Inundació són competència dels ajuntaments. Igual que s'ha de remarcar que segons la legislació és la Confederació Hidrogràfica del Xúquer l'encarregada de realitzar i executar les tasques de manteniment i conservació de llits, consistents en la retirada d'elements obstructius, tot això en trams no urbans, ja que en trams urbans la competència li correspon als ajuntaments».

  En este sentit, el text argumentatiu indica que «des de ja fa diversos anys hem pogut observar com este manteniment no s'està realitzant. A Sagunt, havent patit els danys de l'última DANA, s'ha pogut constatar el mal manteniment dels barrancs del nostre terme municipal i en vista que estem a principis de la temporada de pluja considerem que és imprescindible un bon manteniment i neteja d'estos, igual que del riu Palància».

  Pujar