13 de juliol de 2020 13/7/20

La mostra fotogràfica i diferents espècies de bolets ja estan exposades a la Casa de Cultura Capellà Pallarés fins demà

La mostra fotogràfica i diferents espècies de bolets ja estan exposades a la Casa de Cultura Capellà Pallarés fins demà - (foto 1)
  • La inauguració va tindre lloc ahir a la vesprada en una jornada en la qual també es va entregar el premi Amanita Caesarea a l'ecologista Enric Amer

MÉS FOTOS
La mostra fotogràfica i diferents espècies de bolets ja estan exposades a la Casa de Cultura Capellà Pallarés fins demà - (foto 2)

La Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt ja acull l'exposició de bolets recollits en l'excursió que es va celebrar dissabte passat amb motiu de les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre organitzades pel Grup d’Estudis Ambientals Salvador Vilalta del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets. Tots els bolets recollits, que també van ser examinats ahir al matí en un taller d'identificació d'espècies impartit per M. Antònia Agut i Paco Tejedor, estaran exposades fins demà, 30 d'octubre, així com la mostra de fotografies de temàtica micològica.

La inauguració de la mostra es va celebrar ahir en una jornada en la qual també es van lliurar els premis Amanita Caesarea i Amanita Phalloides 2019, premis que reconeixen a persones per les seues accions siga en pro o en contra del medi ambient. El premi Amanita Caesarea va recaure en Enric Amer, expresident d’Acció Ecologista Agró, com a reconeixement de tota una vida dedicada a la millora i cura de la naturalesa. En canvi, el premi que castiga accions tòxiques va ser per al president del Brasil, Jair Bolsonaro, per la crisi de l'Amazonia.

L'alcalde de Sagunt i regidor de Medi Ambient, Darío Moreno, va estar present en la jornada, així com altres regidors de l'Equip de Govern, i va destacar la tasca de les associacions que organitzen les jornades per la seua labor de divulgació científica, d'encuriosir la ciutadania i d'animar la gent perquè continue aprenent i aprofundint en aspectes sobre el medi ambient. Respecte al món de la micologia, Moreno va assegurar que «queda molt per aprendre i aprofitar del nostre entorn, de fet el turisme relacionat amb els bolets cada vegada compta amb més interessats, i per part de l'Ajuntament hauríem d'oferir més suport a esta mena d'iniciatives, incentivar jornades gastronòmiques, per exemple, perquè la gent conega este món».

«És molt important que tinguem en compte el medi rural, els boscos, els rius i tot el que ens envolta, per això la vostra labor d'educació ambiental és de remarcar; la gent ha de comprometre's amb el medi ambient pel futur comú de tots, i la vostra tasca excedix l'àmbit de l'associació i repercutix en positiu a tota la societat, per tant, només podem donar-vos les gràcies en nom de l'Ajuntament, però també de tota la ciutadania de Sagunt», va expressar l'alcalde en referència a la tasca que realitza el Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets.

Les activitats d'estes jornades en les qual els bolets són els protagonistes van començar dissabte passat i continuaran esta vesprada amb una conferència que tindrà lloc a la Casa de Cultura Capellà Pallarés a les 19.30 hores. Per al dissabte 2 de novembre, a partir de les 12 h, s'ha organitzat un taller de cuina en el restaurant Le Fou on s'elaboraran plats amb bolets amb la possibilitat de degustar-los en un menú especial que es prepararà per a l'ocasió (caldrà fer la reserva en el mateix restaurant).

Les XXII Jornades Micològiques al Camp de Morvedre estan organitzades pel Centre d’Estudis del Camp de Morvedre i l'associació Amics dels Bolets amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria de Medi Ambient, així com de la ciutat francesa de Millau agermanada amb Sagunt, la Fundació Bancaixa Sagunt, la Societat Micològica Valenciana (SOMIVAL), el restaurant Le Fou i el Grup Fotogràfic Arse.

Des del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre (CECM) volen aprofitar la celebració d'estes jornades per a conscienciar la societat, no des de l'assumpció del problema de l'emergència climàtica i la resignada acceptació de la realitat, sinó des de la implicació que comporta actuar enèrgicament dins d'este dramàtic escenari que ens oferix el calfament global del planeta.

Els organitzadors també han agraït la participació en les jornades de membres de la ciutat francesa de Millau especialment en la tasca de classificació i catalogació de les diferents espècies.

Pujar